Třetí ochutnávka z nové desky Sunflower Caravan je venku i s videoklipem.

Pražská skupina Sunflower Caravan vydává v těchto dnech už třetí singl z chystané nové studiové desky nazvané Corners. Skladbu doprovází živelný videoklip, natočený v prostorách pražského nahrávacího studia Faust records, kde se natáčela i značná část chystané desky. Skladba nazvaná The Business (Will Carry on as Usual) stylově kontrastuje s posledním singlem Alright; základním stavebním prvkem je zde ostrý rockový riff hraný na klávesy.

Andy Cermak, frontman, klávesista, a dvorní skladatel sklupiny k novému singlu uvedl: The Business bude asi nejtvrdší skladbou na našem novém albu. Zastupuje rock’n’rollovou polohu kapely, kterou znají fanoušci hlavně z našich živých vystoupení. Je to také jedna z mála písní, která nemá klasickou formu složenou ze slok a refrénů. Song stojí na jednom „kytarovém“ riffu, a jak už u nás bývá zvykem, není hraný na elektrickou kytaru, ale na vintage klávesový nastroj clavinet ze sedmdesátých let, prohnaný přes kytarové combo.

Text pojednává o situaci, kterou asi mnozí dobře znají. Přijde za vámi někdo, s kým vy se nechcete bavit, ale protože hodláte být milý, dotyčného hned neodeženete. Může se vám ale tak stát, že vám daný člověk zkazí třeba celý večer. Tato skladba konečně umožňuje vykřičet to z plných plic. Samozřejmě je to celé brané s nadsázkou a vtipem, ale rozhodně to dobře pasuje k syrovému stylu této písně.

Kapela Sunflower Caravan 31. ledna tohoto roku vydala první singl nazvaný Kind of Happy. Na konci dubna následovala další píseň s názvem Alright. Vydání druhého singlu doprovodil klip vyprodukovaný právě lídrem skupiny, Andym Cermakem, a byl koncipován jako dárek pro fanoušky v době karantény, kdy většina lidí byla „uvězněna“ ve svých domovech, mimo běžný režim. Aktuální singl je doprovázen videoklipem, na němž kapela spolupracovala s Davidem Stejskalem, talentovaným mladým tvůrcem, který své zkušenosti nabyl mimo jiné při studiích ve Velké Británii.

Dlouho očekávaná třetí deska Sunflower Caravan, nazvaná Corners, vyjde v říjnu tohoto roku, bude obsahovat bohatou nadílku 17 skladeb, a kapela jí slavnostě pokřtí na koncertě 28. října v pražském klubu ROXY. Půjde o první pražský koncert kapely po bezmála 11 měsících.

Artist: Sunflower Caravan
Single: The Business (Will Carry on as Usual)
Streaming multilink: https://bit.ly/SC20Business
YouTube: https://youtu.be/PJjw69nV6UY 

CREDITS
Music: Andy Cermak
Lyrics: Andy Cermak, Daniel L Chase, Sunflower Caravan
Produced by Sunflower Caravan
Sound engineer: Nick Fox
Mixing: Tomáš Havlen
Mastering: Derek Saxenmeyer

Sunflower Caravan:
Andy Cermak – vocals, piano, clavinet
Michell Schich – bass
Vít Rosnecký – drums

LYRICS

Business Will Cary On

You’re shaking my right hand
Is there a reason why
You started empty talking about your life

You’re ruining the night
Wasting time
You’re really bringing nothing to my life

You’re shaking the wrong hand
 say goodbye
No one wants to see your empty eyes

Ready or not
You stole the vibe
You’re really bringing nothing to my life

Telling you
I’ve got nothing
I’ve got nothing
I’ll catch you on the other side
On the other side

Telling you
I’ve got nothing
I’ve got nothing
I’ll catch you on the other side

Zdroj: TS