Litvínov vstupuje do nové éry. Tohle je jeho TOP 5 posil

Nové vedení, noví trenéři, nová vize a taky nové posily. Litvínov má po letech na chvostu extraligy jasný cíl – vrátit se do play off. Kdo k tomu má pomoct?

Denis Godla (G, 25 let)

Minulá sezona: Kladno, 40 zápasů (90,89 %, 3,05 G/Z)

Jaroslav Janus v Litvínově skončil, na jeho místo nastoupil jiný Slovák. Denis Godla bude navždy připomínán v souvislosti s juniorským mistrovstvím světa v roce 2015, kdy vychytal Slovákům bronz a sám byl zvolen nejlepším hráčem turnaje. O svých kvalitách přesvědčil i loni na Kladně – kdyby se v závěru sezony nezranil, Rytíři by se teď chystali na extraligu. A naopak možná Litvínov na Chance ligu. Kdyby, kdyby...

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Uvis Janis Balinskis (O, 24 let)

Minulá sezona: Riga, KHL, 48 zápasů (5+8)

Moc hráčů podobného typu do Tipsport extraligy nechodí. Je pořád mladý, rozhodně nechce v Česku jen tak dohrát kariéru. Navíc má za sebou slušnou sezonu v KHL a hned třikrát se zúčastnil mistrovství světa. Balinskis má všechny předpoklady, aby se zařadil k elitním extraligovým obráncům. Podobně jako jeho krajané Ralfs Freibergs nebo Guntis Galvinš.

Aaron Irving (O, 24 let)

Minulá sezona: Örebro, SWE, 47 zápasů (6+10)

Litvínov v létě vsadil na posily z ciziny, zároveň ale hleděl na jejich věk. Štaci v zahraničí leckdo bere jako dovolenou s rodinou, u Irvinga to tak ale nebude. V hokeji se chce posouvat. Kdysi zářil na farmě v ECHL, pak si podmanil norskou ligu a loni už hrál ve Švédsku. Kde byl, tam tenhle kanadský vousáč zaujal. Bude to platit i o Litvínovu?

Foto: hcverva.cz

Patrik Zdráhal (Ú, 25 let)

Minulá sezona: Vítkovice a Plzeň, 45 zápasů (9+12)

Ukrývá se v něm velký potenciál. Však v minulosti hrál za národní tým a za Vítkovice v jedné sezoně nasázel sedmnáct gólů. Loňský ročník byl z jeho strany rozpačitý, analytické statistiky ale napovídají, že by v Litvínově při větším prostoru na ledě opět mohl rozkvést.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Martin Látal (Ú, 32 let)

Minulá sezona: Pardubice, 46 zápasů (7+8)

Typický borec do třetí či čtvrté lajny. Pomůže v oslabení, občas dá důležitý gól. Svou rychlostí je pro soupeře hodně nepříjemný. Když skočí na led, musíte být na pozoru. Je to sice hráč z bottom 6, ale ukázal, že může dát deset branek za sezonu.

Foto: hcdynamo.cz

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov

Brankáři: Denis Godla, David Honzík, Šimon Zajíček.

Obránci: Uvis Janis Balinskis, Jakub Březák, Lukáš Doudera, Jiří Háva, Aaron Irving, Patrick Kudla, Jiří Říha, Jan Ščotka, David Štich.

Útočníci: František Gerhát, Martin Hanzl, Martin Havelka, Filip Helt, Viktor Hübl, Richard Jarůšek, Josef Jícha, Daniel Jouza, Martin Látal, František Lukeš, Samson Mahbod, Jakub Petružálek, Tomáš Pospíšil, Lukáš Stehlík, Přemysl Svoboda, Lukáš Válek, Patrik Zdráhal, Pawel Zygmunt, Alan Lyszczarczyk, Josef Stříbrný, Ondřej Jurčík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz