Uherské Hradiště: Opravy kontejnerových stání pokračují i letos

15.08.2020 21:16

Čistota veřejných prostranství je jednou z oblastí, které vnímají občané i návštěvníci města velmi citlivě. K celkovému dojmu přispívají i kontejnerová stání, z nichž mnohá se v letošním roce dočkala vylepšení či byla vybudována úplně nová.

Uherské Hradiště: Opravy kontejnerových stání pokračují i letos
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Starší stanoviště byla mnohdy vybudována před několika lety a nemálo z nich je již ve špatném technickém stavu. Často nevyhovují svým umístěním anebo esteticky nepřispívají svému okolí. Město Uherské Hradiště se snaží postupně tato stání revitalizovat, případně, pokud to lokalita umožní, dochází k budování nových ohrádek. V případě obnovy dochází především k nahrazení starých dřevěných zástěn, jež jsou vyměněny za ohrádky z tahokovu, který se vyznačuje svojí odolností a bezúdržbovostí. Ve většině případů dochází taktéž ke zpevnění ploch pod kontejnery.

Anketa

Vážíte si Spojených států amerických coby klíčového spojence ČR?

9%
91%
hlasovalo: 36728 lidí

V poslední době byly provedeny opravy kontejnerových stání například v ulici Lechova, v ulici Bedřicha Buchlovana, Větrná, Sadová, Jaroslava Staňka, Na Hraničkách, Jižní. Dále bylo zbudováno nové stání v ulici Štěpnická u bytové domu č.p. 1163 a ve stejné lokalitě je v přípravě nové stání u bytového domu č.p. 1161. Taktéž ve Véskách, v blízkosti azylového domu, bylo rozšířeno kontejnerové stání a pořízena ohrádka z tahokovu. Rádi bychom započali s opravami kontejnerových stání na sídlišti v Jarošově – Louky.

Město v letošním roce vynaložilo na revitalizaci kontejnerových stání 860 tisíc korun a v této činnosti bude i nadále pokračovat. V rámci odpadového hospodářství byly umístěny také další nádoby na oleje k bytovým domům Q.City a v ulici Zahrádky.

Upozorňujeme, že kontejnerová stání neslouží k odkládání velkoobjemového odpadu. Například vyřazené skříně, matrace, kusy nábytku a další věci z domácností lze odkládat bezplatně do sběrných dvorů. Město i nadále pro občany přistavuje 2 x ročně velkoobjemové kontejnery do všech místních částí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…