Skvělá zpráva! Chicago pošle Chalupu na rozehrání do extraligy

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

15. srpna 2020, 23:58

Marek Hedbávný

Chicago Blackhawks uvolnili svého útočníka Matěje Chalupu na hostování do Hradce Králové. Chalupa bude v Tipsport extralize působit do doby, než se v zámoří rozjedou tréninkové kempy.

Chalupa je hráčem Blackhawks teprve od května – tehdy podepsal se slavným klubem dvouletou smlouvu. Jenže na první tréninky v Chicagu si bude muset ještě nějaký čas počkat.

Minimálně do listopadu.

Mezitím se rozehraje v Tipsport extralize. Vrací se do Hradce Králové, odkud do Chicaga na jaře přestoupil.

Dvaadvacetiletý útočník má za sebou průlomový ročník. Začal v Kadani, pak se ale dostal do skvělé formy a táhl Hradec Králové. V 52 zápasech zaujal 24 body (7+17). Patřil k nejlepším mladým hráčům Tipsport extraligy.

Do NHL draftován nebyl, Chicagu se tak upsal jako volný agent. Počítá se, že si na svou šanci v hlavním týmu bude muset počkat na farmě.

Předtím ale bude bavit Tipsport extraligu.

„Hrozně moc mě potěšilo, že si budu moct zase zahrát s klukama a nebudu muset jen trénovat do odletu za moře," říká Chalupa v rozhovoru pro mountfieldhk.cz.

Do Hradce Králové by měl zamířit ještě jeden hráč se smlouvou v NHL: hvězdný obránce Filip Hronek. Jeho příchod do Mountfieldu je podle všeho jen formalitou.

Aktivní jsou ale i další kluby. Karlovy Vary chtějí Davida Kašeho a Martina Frka, Třinec zlanařil Filipa Zadinu a blízko je k dohodě s Lukášem Jaškem. Za Litvínov chce hrát Kristian Reichel. Do Mladé Boleslavi se pak dočasně vrátil Radim Zohorna.

Aktuální kádr Mountfield HK 

Brankáři: Štěpán Lukeš, Marek Mazanec, Tomáš Sajdl.

Obránci: Jérémie Blain, Zdeněk Čáp, Michael Gaspar, Bohumil Jank, Richard Nedomlel, Filip Pavlík, Radim Šalda, Jakub Váchal, Petr Zámorský.

Útočníci: Lukáš Cingeľ, Aleš Jergl, Kelly Klíma, Kevin Klíma, Petr Koukal, Jakub Lev, Matěj Morong, Jakub Orsava, Radovan Pavlík, Jordann Perret, Radek Pilař, Petr Poppel, Vladimír Růžička mladší, Vojtěch Síla, Jakub Sklenář, Radek Smoleňák, Matěj Chalupa.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz