Starnberg Open – zvítězil Němec Hammer (a), Lieser patnáctý

2128

PGA of Germany – ProGolf Tour, Starnberg Open, Starnberg, Německo
(17. – 19.8.2020)

Středa – 3. kolo
Ve Starnebrgu kralovali Němci. Na prvních jedenácti místech je třináct Němců z toho šest amatérů. Zvítězil amatérský mistr Německa Marc Hammer (-16) před Tomasem Rosenmüllerem a amatérem Leonem Breimerem (oba -15). Breiemer je loňský mistr ČR na rány z Karlových Varů a letos na Karlštejně osmý. Čtvrté místo dělí další amatér Jannik De Bruyn a Jonas Kölbing (oba -14). Šestou pozici dělí Dominik Pietzsch a David Herzinger (oba -12).
Německou hegemonii v Top 10 narušil pouze Francouz Julien Brun na 8. místě (-11).
Prvním Čechem v pořadí je Ondřej Lieser na 15. místě (-8).

Konečné pozice českých hráčů

Konečné pořadí

 

Golf Club Starnberg

Středa – dohrávka 2. kola
Ondřej Lieser dohrál druhé kolo po přerušení s výsledkem 71 ran, se čtyřmi birdie, dvěma bogey a jedním double bogey, v paru. Výsledek ho odsunul z Top 10 na 22. místo (-4).
Nejlépe umístěným Čechem je Jan Cafourek na 16. místě (-5).
Pospíšil a Daněk neprošli cutem.
Vedení dělí Němci, amatér Marc Hammer a Jonas Kölbing oba – 12). Třetí místo dělí Francou Julien Brun a německý amatér Leon Breimer (oba -10).

Pozice českých hráčů po 2. kole

Leaderboard

 

Golf Club Starnberg

Úterý – 2.kolo
Druhé kolo bylo pro bouřku přerušeno a bude pokračovat zítra od 8. hodiny. Třetí kolo bude zahájeno v 10:00.
Lídry v klubovně jsou Němci Hammer a Kölbing (-12). Na třetím místě jsou s plným počtem jamek Francou Brun a Němec Breimer (-10).
Ondřej Lieser nedohrál a bude pokračovat zítra. Plný počet jamek mají Jan Cafourek (-5), Jakub Bareš (-3), Aleš Kořínek (-2). Za aktuální hranicí cutu jsou Daněk, Pospíšil.

Leaderboard 

 

Ondřej Lieser - foto Ivan Paggio
Ondřej Lieser

Pondělí – 1. kolo
Nejlépe z Čechů začal Ondřej Lieser. Sedm birdie, jedno bogey a jedno double bogey znamená výsledek 67 ran, čtyři pod par. Lieser se postavil do Top 10 na 9. místo (-4).
Dalším Čechem v pořadí je Jan Cafourek na 17. pozici (-3). Francouz Julien Brun je na 4. místě (-5).

Pozice českých hráčů

V čele turnaje je německý amatér Leon Breimer (-8), loňský vítěz z Varů a nedávno osmý na letošním MMČR na rány na Karlštejně. Vede před Velšanem Owenem Edvardsem (-7) a dalším Němcem Jonasem Kölbingem (-6).

Další pozice:  4. Lampert (-5), 9. Waltz, Gradecki (-4), 17. Fleer, John (-3), 31 Iten (-1), 94. Bekirian (+4).

Leaderboard

 

Golf Club Starnberg

Úvod
Čeští profesionálové Ondřej Lieser, Jan Cafourek, Aleš Kořínek, Michal Pospíšil, Jakub Bareš a Štěpán Daněk se v německém Starnbergu účastní devátého pořadu kalendáře německé Progolf Tour. Účastní se také profík z Albatrossu Julien Brun. Turnaj začíná neobvykle v pondělí.

Chybí mnoho předních hráčů. Do turnaje je přihlášeno pět vítězů Pro Golf Tour 2019 Lieser, Cafourek, Fleer, Tisserand a Gradecki.

Hřiště se nachází nedaleko jižního okraje Mnichova u severního cípu Starnbergského jezera. Má civilní par 72 a délku 5.996 metrů ze žlutých odpališť. Loňský Open se hrál na par 71.

Dotace odměn turnaje je 30.000 Eur. Loni zde zvítězil Fin Sami Välimäki, Lieser skončil třetí.

Příštím turnajem se Progolf Tour přestěhuje do západních Čech, kde se v Sokolově a Kynžvartu uskuteční tříkolový Altepro Trophy by Extec 2020.

Leaderboard

Odkazy:   GC Starnberg    Hřište na satelitní mapě   Stránky turnaje   Webkamery