Se zubní pastou jdou dělat zázraky

Zubní pasta je primárně určena na čištění zubů, ale můžete s ní dělat i spoustu jiných zajímavých věcí. Lze s ní vyčistit jakékoli stříbro (prstýnky, naušnice atd.), samozřejmě i chrom, takže sprchové baterie budou opět zářit čistotou. A pokud jste vařili třeba rybu či cokoli s česnekem nebo cibulí a máte pocit, že vám smrdí ruce, zubní pasta pomůže odstranit i tento zápach.

Tvořítka na led nemusíte plnit jen vodou

Pokud jste žena, která se ráda čančá, určitě znáte ten pocit, když máte všude šminky a doplňky a nemůžete se v tom čurbesu vyznat. S tím vám může v pohodě pomoct taková věcička, kterou máme všichni v mrazáku. Tvořítka na led. Můžete do nich vložit šperky a voilà, máte poměrně pěknou šperkovnici, která má systém.

Namasírujte si krk tenisovým míčkem

Pokud máte doma tenisový balónek, můžete si jím příjemně namasírovat krk po dlouhém dni v práci. Lehněte si na rovnou zem a pod krční páteř si položte míček. Zhruba 10-15 minut ležte a poté párkrát posuňte hlavu doleva a doprava. Míček vám promačká akupresurní body a také pomůže vašim svalům, aby si odpočali poté, co celý den drží krk vzpřímený.

Nápoje v prášku nemusíte jen pít

Nápoje v prášku, jako je Tang, nebo podobné, jsou sice super osvěžení, když se jich nepoužije mnoho. Přece jen mají složení plné chemie a cukru. Nicméně můžete tyto práškové nápoje využít i do myčky. Čtvrtku nápoje v prášku nasypte místo mycího přípravku a zapněte myčku naprázdno. Vyčistíte ji tím a bude jako nová.

Staré noviny není nutné dávat rovnou do tříděného odpadu

Staré noviny můžete využít ještě jednou. Buď na nich můžete škrábat brambory, položit na ně mokré boty, anebo zmačkat stránky do kuličky a vycpat jimy boty. Noviny vytáhnout veškerou vlhkost, která se v botách během dne usadila.

Staré děravé silonky nevyhazujte

Recyklovat se dají i staré silonky, které mají nějaké to oko. Úplně v pohodě je můžete využít jako držák na zeleninu, hlavně na cibuli a česnek. Druhá možnost je využít je místo drátku k uchycení rostlin k oporným tyčím. Stačí jen silonky nastříhat na proužky a přivázat. Ovšem nezepomeňte je předtím raději vyprat.

Lepicí papírky mají milion a jedno využití

Na post-it papírky se dají psát vzkazy, ale mohou sloužit pro další účely. Když si na ně napíšete adresu, kterou hledáte, nemusíte za jízdy koukat do telefonu, můžete si z nich udělat rozlišovače do šuplíků, když si na jednotlivé papírky namalujete kroužky a kolečka, můžete mít zábavu pro děti, když budou u vás v kanceláři a mohou hrát piškvorky.

Co s použitými plechovkami

Máte-li doma přebytečné plechovky, můžete je použít ještě jednou. Stačí když je pořádně vymyjete a můžete si do nich dát tužky, příbory nebo třeba vařečky. Pokud byste z nich chtěli sundat potisky, určitě je dejte na chvíli do trouby. Plechovky mají na sobě speciální lepidlo, které se taví až při více než 100°C.

Kancelářské sponky nemusíte používat jen v kanceláři

Ani kancelářské sponky není nutné využívat jenom v kanceláři. Pokud trpíte tím, že kdykoli vezmete izolepu, nemůžete najít její konec, jen na něj přilepte kancelářskou sponku a vždy ho budete mít po ruce ihned. Také sponkami můžete označit maso při barbecue, abyste rozlišili hovězí od vepřového či kuřecího.

Dětské ubrousky nejen na děti

Dětské ubrousky jsou velice jemné, aby nijak nenarušili pokožku našich nejmenších. Dají se ale využít i pro další účely. Můžete jimi otřít displeje telefonů, tabletů, televizí, obrazovek počítačů a spoustu dalších elektronických zařízení. Dokonce fungují skvěle i na mramor, od té doby, co jsou dětské ubrousky opravdu jemné, ho nepoškodí.