Jít na film jako je Palm Springs a nemít velké očekávání bylo prakticky nemožné. Snímek byl totiž na festivalu v Cannes nominován na Velkou cenu poroty za nejlepší hraný film. Stal se také vůbec nejdražším filmem, který platforma Hulu koupila a na sociálních sítích sklízí nespočet pozitivních reakcí. To vše ve mně vyvolalo pocit, že Palm Springs bude prostě a jednoduše super. Celovečerní debut režiséra Maxe Barbakowa můžete už od 13. srpna zhlédnout ve všech kinech a udělat si obrázek sami. Letní romantickou komedií, při které můžete vypnout a odreagovat se, Palm Springs určitě je.

Jak už název snímku napovídá, děj se odehrává v kalifornském městě Palm Springs, kam přijíždí hlavní postava Nyles (Andy Samberg) se svojí přihlouplou a nevěrnou přítelkyní Misty na svatbu její kamarádky Taly. Ta si v dovolenkovém městě bere za muže Abrahama s vidinou celoživotního štěstí. Pompézní svatby se účastní i Sarah, starší sestra nevěsty v podání Cristin Milioti, která představuje „černou ovci rodiny“. Nejprve je představována jako alkoholička a záletnice, která svůj život nemá absolutně pod kontrolou. Pohodář Nyles ve svatbách nenachází ani špetku zalíbení, navíc se nesmírně nudí. Až po čase jako diváci zjišťujeme, že důvod jeho zvláštního chování je časová smyčka, ve které se už nějaký čas nachází. Sarah, se kterou se Nyles seznámí, v ní uvízne také, a tak musí dvojice den co den prožívat to samé. Proto postupně začínají ztrácet zábrany a tropí čím dál větší hlouposti, nevyjímaje nespočet sebevražd, milostných hrátek a všemožných schválností. 

Sarah se snaží přijít na způsob, jak vše vrátit do normálu, zatímco Nyles už ve smyčce žije tak dlouho, že se z ní bojí vymanit a vrátit se do běžného života. Zoufalý Nyles se do Sarah brzy zamiluje, a když mu Sarah řekne: „I don’t want tomorrow to be today. I want tomorrow to be tomorrow,“ nakonec přistoupí na její plán, jak šíleným způsobem smyčku zvrátit. 
Jestli se jim to nakonec podaří, se už diváci musí přesvědčit v kině sami.

V hereckém obsazení září Andy Samberg, geniální komik a zakladatel skupiny Lonely Island, který svými grimasami pobaví snad každého. Známý detektiv ze seriálu Brooklyn 99 přitáhne jistě velkou pozornost a fanoušci jeho osobitého humoru si přijdou na své. Ikonickou hereckou dvojici doplňuje Cristin Milioti, komička a herečka, kterou můžete znát například z filmu Vlk z Wallstreet či ze seriálu HIMYM, ve kterém se jí nedostalo přílišného prostoru, zato v Palm Springs se ukazuje jen v tom nejlepším světle. 

Obecně o postavách platí, že jsou velmi lidské, mají své chyby, o kterých vědí a snaží se s nimi s humorem pracovat. Jsou velmi inteligentní, na první pohled bezstarostní snílci, ale ve skrytu duše melancholici podléhající pocitům skepse a osamění.

Vzhledem k momentální koronavirové situaci je většina amerických kin zavřená, a tak film nemohl být uveden naplno. Promítal se zejména v open air a menších kinech, i tak ale dokázal pokořit divácké rekordy a vysloužil si všemožná ocenění. Podle deníku The Atlantic je Palm Springs nejlepší komedií tohoto léta právě proto, že je téma aktuální. Diváci se ztotožňují s pocity, které postavy prožívají v časové smyčce, neboť jsou oni sami uzavřeni v karanténě a stejně jako ony pociťují stereotyp všedních dní. I přes nepřízeň situace, ve které se dvojice ocitá, si Sarah s Nylesem život užívají a postupně nacházejí lásku. Poukazují tak na to, že když jste s tou správnou osobou, i ten nejhorší den může být váš nejlepší, a že spřízněnou duši můžete najít v jakémkoliv věku.

FILM: PALM SPRINGS

Režie: Max Barbakow 
Scénář: Andy Siara 
Střih: Andrew Dickler, Matt Friedman
Kamera: Quyen Tran
Hudba: Matthew Compton  
Účinkují: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons, Peter Gallagher, Meredith Hagner, Camilla Mendes a další…
www.aerofilms.cz

PŘEHLED RECENZE
Příběh
5
Herecké výkony
8
Vizuální zpracování
6
Hudba
8
recenze-film-palm-springsPokud jste fanoušky Andyho Samberga a jeho osobitého humoru, tak vás komedie určitě pobaví. Charakteristiku letní oddychovky film splňuje dokonale. Že by to ale byl film, který si budu opakovaně pouštět, opravdu říct nemůžu. Fakt, který stojí za vyzdvihnutí, je určitě hudba, která film skvěle doplňuje a herecké výkony zejména ústřední dvojice. Ačkoliv letních ztřeštěných komedií na podobné téma nalezneme nespočet, Palm Springs se přeci jen něčím odlišuje. Humor hlavní dvojice je poněkud cynický a v některých chvílích i morbidní, zejména když se několikrát pokouší o sebevraždu. Pokud jste ale zvyklí na klasické hollywoodské komedie, ani Palm Springs vás pravděpodobně nezklame. Sympatická hlavní dvojice film opravdu „táhne“ a je zábavné pozorovat narůstající chemii, která mezi nimi v průběhu filmu vzniká. Ačkoliv film není logicky promyšlený a nepopisuje časovou smyčku detailně, soustředí se hlavně na humor a jeho použití. Když nebudete očekávat zázraky, zaručeně vás potěší.