Waldschmidt: Přišel jsem do velkého týmu a chci se stát lepším hráčem

16.08.2020, 12:28
Aktuality
Benfica nezvládla druhou polovinu nedávno skončené sezony, nakonec nezískala žádnou trofej a o nápravu se má postarat řádně obměněný kádr. Jeho nový kouč Jorge Jesus avizoval příchody deseti nových tváří a tři z nich podepsaly smlouvu v pátek, mezi nimi je také útočník Luca Waldschmidt...

Trojnásobný německý reprezentant přišel za patnáct milionů eur z Freiburgu a smlouvu podepsal na pět sezon.

"Jsem velmi šťastný, že zde mohu být a chci klubu pomoci ke splnění jeho cílů. Přišel jsem do velkého týmu a chci se stát lepším hráče. Já sám chci dávat góly a učit se od spoluhráčů, jako tým rozhodně chceme být úspěšní," řekl po podpisu kontraktu.

Benfica měla ligový ročník 2019/2020 velmi dobře rozehraný, na jaře ovšem začala pravidelně ztrácet body a nakonec nezískala titul ani Portugalský pohár. Vedle Waldschmidta v pátek podepsali smlouvy také Jan Vertonghen a Everton, německý fotbalista v nadcházejících týdnech bude mít k ruce duo Haris Seferović, Julian Weigl, které v minulosti působilo v 1. Bundeslize.

"Bavil jsem se Weiglem a Seferovićem a oba o Benfice mluvili moc hezky. Myslím si, že tohle mi pomůže hodně, mám vedle sebe kluky, kteří mluví německy a pomohou mi s aklimatizací," věří Waldschmidt.

"Vím, jak se řekne ano a ne. A vedle toho také trochu mluvím španělsky, každopádně se rozhodně chci naučit portugalsky," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (18)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

Clanek jako hovedo, a ani tam neni zminka jakou ten typek mel sezonu. Ano dohledal jsem si to, ale byt to tam mohlo kdyz jde o utocnika.

Reagovat
Rudnevs

Túto sezónu nemal úplne skvelú. Tú predtým mal super, potom v lete prišlo super ME, ale moc pauzy si neužil, potom sa dostal i do repre. Následne sa zranil a dlho chýbal a až ku koncu sezóny sa opäť dostal do formy.

Kažopádne Benfica je pre neho veľmi zaujímavá voľba (tam sa po tej minulej sezóne očividne nasrali a príchodom Jesusa i posíl zrejme dosť výrazne idú po tom titule).

Reagovat
LeonardoUžoa

Diky diky. V clanku jsem narazel na to, ze tam mohli aspon napsat, kolik dal loni golu.

Reagovat
Benfica

už minulý rok mal prísť, miesto de Tomása..

Reagovat
Kily

tomu jsem ne že strašně věřil, ale regulérně počítal, že za Benficu nasype minimálně 25 gólů

Reagovat
Benfica

popravde ja som viac chcel Waldschmidta, nakoniec to nevyšlo a prišiel len de Tomás a nakoniec to bolo mega sklamanie..

ja som ani prve nečakal, že bude RDT niečo extra, ale už keď z neho bolo toľko ľudí nadšeních tak som si hovoril, že prečo by nemohol byť nová star a že niečo na tom asi bude, ale to trvalo max do konca septembra.. ale nečakal som, že ho predajú už v januári a za tú istú sumu čo prišiel

Reagovat
Kily

Raúl de Tomás to sypal ve druhé a pak i první španělské lize, přestup do Benfiky znamenal opravdovou šanci a já byl z těch, kteří v něm viděli hodně solidní náhradu za Jonase. Byl jsem mimo, jemu to nesedlo a minul jsem, tady se regulérně přiznám ale pořád mu věřím, odejde z Espanyolu a góly bude dávat jinde, tady netřeba pochybovat o přestupu do jiného klubu z LaLigy

Reagovat
Benfica

snáď hej, je celkom sympaťák.. btw ani Raúl Jimenéz sa u nás veľmi nepresadil a vo Wolves mu to klape, Jovič ani nestojí za zmienku v SLB a teraz je v Reale..

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Posily skvělý, věřím, že dojdou daleko i v evropských pohárech.

Reagovat
Benfica

Cavani, Vinícius a Waldschmidt celkom pohode útok

Reagovat
Seydou Doumbia

Kavani už podepsal?

Reagovat
Benfica

už je v Paríži, aby sa to konečne doriešilo a možno ešte dnes v noci poletí do Lisabonu..

Reagovat
Benfica

ale to K si zabil

Reagovat
Seydou Doumbia

Občas rád měním hráčům příjmení...každopádně Allan nebo Koundé by dopadli hůř

Reagovat
Benfica

Reagovat
chavi.27

S Dumbiou na tom taky nejses nejlip...

Reagovat
kiciN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele