Kladno: Domov pro seniory se ještě letos dočká rekonstrukce

16.08.2020 12:36

Rada města schválila investici ve výši šesti milionů korun do rekonstrukce druhého patra Domova pro seniory v ulici Františka Kloze. Nové koupelny, podlahy, stropní podhledy včetně vestavěného osvětlení i zázemí pro ošetřovatelky ve druhém patře Domova pro seniory zkvalitní život více než stovce klientům.

Kladno: Domov pro seniory se ještě letos dočká rekonstrukce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kladno

„Služby pro seniory jsou pro město velmi důležitou činností, s ohledem na jejich narůstající počet je nutné neustále investovat také do samotné budovy. Rekonstrukce druhého patra přinese klientům především kvalitnější život a personálu modernější zázemí a také navýšení kapacity o desítky míst,“ řekl primátor Kladna Dan Jiránek a dodal: “Do budovy Domova pro seniory investujeme průběžně, v loňském roce se upravilo třetí patro v podobném rozsahu, který letos čeká patro druhé. Naším cílem je především neustálá a kvalitní péče o seniory ve městě“.

„Domov pro seniory v ulici Františka Kloze disponuje kapacitou 130 klientů a kvalitu služeb i prostředí neustále zvyšujeme. V rámci letošní rekonstrukce v druhém podlaží jednotlivé pokoje získají vlastní bezbariérové koupelny, nová podlahová krytina i povrch stěn zpříjemní celkový vzhled celého patra. Rozšíření vstupů do jednotlivých pokojů usnadní ošetřovatelkám dnes náročnou prostorovou manipulaci. Osazeny budou nové zárubně a také dveře, do podhledů budou osazena stropní vestavěná svítidla a kompletní výměnou projde také elektroinstalace, včetně signalizačního systému nouzového volání,“ dodává radní Petr Soudek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…