Bednář: Chci, aby se kluci naučili užívat hokej a zažili u toho legraci

Foto: hc-slavia.cz

Jaroslav Bednář zářil hned v prvním zápase po návratu do Slavie. Ve čtvrtek se v Edenu připomněl fanouškům dvěma asistencemi a přispěl k výhře nad Sokolovem.

„Je to krásný pocit. Člověk si hned vybaví krásné zážitky, jak jsem tu začínal a jak do odchodu působil. Hrozně jsem se na to těšil," říkal brzy 44letý útočník po zápase pro klubový web.

Bednář se do Slavie vrací po třech sezonách v Hradci Králové a dvou letech ve Vrchlabí. Během přípravných zápasů se rozhodne, zda bude pokračovat i v Chance lize. Zda ještě na profesionální hokej stačí.

První zápas napověděl, že Bednář může být pořád rozdílovým hráčem.

„Slavia je pro mě životní záležitost. Dokud na to budu mít, tak budu dělat všechno pro to, abych jí pomohl," cituje Bednáře web hc-slavia.cz. „Proto jsem se sem vždycky vracel – když jsem šel z Ameriky, ze Švýcarska... Je to prostě srdcovka. Kdybych neměl slávistické srdce, tak tu dnes ani nejsem a hrál bych někde druhou ligu."

„Slavia je pro mě životní záležitost."

Ve Slavii se zkrátka začíná blýskat na lepší časy. Noví majitelé, nová vizuální identita, zvučné posily. Pražané budou černým koněm Chance ligy.

„Chci pomáhat mladším klukům, je to taková má vize. Chci, aby se kluci naučili užívat hokej, zažít u toho srandu a legraci. Hokej není jen o trénování a drilu, ale také o dobré partě a zábavě," vypráví Bednář. „Výborná parta tady je. Já doufám, že nám to bude dál takhle šlapat."

Stříbrná medaile z mistrovství světa, 120 startů v NHL, tituly v české, švýcarské i ruské soutěži... To jsou největší Bednářovy úspěchy.

Fanoušci v Chance lize se mají na koho těšit!

Slávistický odchovanec začal přípravu vedle Filipa Kuťáka a Davida Šteinera. „Dali mě do první lajny s mladými kluky, kteří se mi snaží naslouchat. Všichni tři si sobě snažíme vyhovět," říká Bednář v rozhovoru na slávistických stránkách.

„Chci, aby se kluci naučili užívat ten hokej, zažít u toho srandu a legraci."

„Vždy je pro mě radost, když se mě mlaďoši ptají a chtějí třeba poradit. Rád poradím. Proto tu jsem," dodává.

Aktuální kádr HC Slavia Praha

Brankáři: Roman Málek mladší, Martin Michajlov.

Obránci: Milan Antoš mladší, Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Ondřej Holý, Mikuláš Hovorka, Daniel Krejčí, Jan Novák, Michal Steinocher, Dominik Valík, Václav Veber.

Útočníci: Jaroslav Bednář, Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Petr Kafka, Dávid Kohút, Daniel Kružík, Filip Kuťák, Martin Ondráček, David Šteiner, Daniil Petrov, Marek Tomica, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka.

Foto: hc-slavia.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz