Orange a SES spolupracují na komunikačním systému O3b mPOWER a otvírají novou éru inovace
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Orange a SES spolupracují na komunikačním systému O3b mPOWER a otvírají novou éru inovaceOrange a SES spolupracují na komunikačním systému O3b mPOWER a otvírají novou éru inovace

 

Orange a SES spolupracují na komunikačním systému O3b mPOWER a otvírají novou éru inovace

Google       17. 8. 2020       79 260×

Orange, jeden z předních světových poskytovatelů telekomunikačních služeb, přítomný v 18 zemích v Africe, bude prvním telekomunikačním operátorem, který nasadí průkopnický O3b mPOWER, satelitní komunikační systém nové generace společnosti SES operující na středním orbitu Země. Exponenciálně tím rozšíří své služby spotřebitelům i firmám, počínaje Středoafrickou republikou.

O3b mPOWER je v současnosti na světě jediný plně financovaný negeostacionární orbitální systém širokopásmového připojení. Systém bude umístěn ve vzdálenosti pouhých 8 000 kilometrů od povrchu Země a bude srdcem řešení s vysokou propustností a nízkou latencí, které lze bez problémů integrovat do stávajících pozemních sítí. Po uvedení do provozu v roce 2022 poskytne O3b mPOWER několik terabitů propustnosti po celém světě, a podpoří tak digitální transformaci a přijetí cloudu prakticky kdekoli na planetě.

Vysoce flexibilní satelitní flotila O3b mPOWER je složena ze satelitů na střední oběžné dráze (MEO) s ultra vysokou kapacitou, nízkou latencí a vysokým výkonem. Každý z až 5 000 plně přizpůsobitelných a řiditelných paprsků lze v reálném čase měnit a škálovat tak, aby vyhovoval požadavkům zákazníků. Systém je ideálně vhodný pro lokální mobilní páteřní síť, stejně jako pro mezinárodní budování IP komunikačních kanálů.

Orange je od roku 2017 jedním z prvních zákazníků, kteří si osvojili současnou generaci služeb O3b na střední orbitální dráze od společnosti SESOrange je se svou významnou přítomností 
v Africe a na Středním východě
a se satelitními bránami v několika zemích na kontinentu pro SES důležitým strategickým partnerem. S O3b mPOWER systémem Orange výrazně navýší své nízko-latenční kapacity na středním orbitu, čímž podpoří růst širokopásmové poptávky vycházející z rostoucí zákaznické základny a z nového způsobu využívání digitálního prostoru 
a finančních služeb. Revoluční systém umožní společnosti Orange nabízet vysokorychlostní 
a nepřetržitou konektivitu
a současně rozšiřovat geografický dosah.

Kromě toho středoafrická pobočka Orange využije jedinou síť s více oběžnými dráhami na světě, využitím satelitů SES na střední a geostacionární dráze pro připojení a agregaci provozu 2G/3G ze vzdálených základnových stanic po celé zemi k hlavní síti v hlavním městě Bangui. To operátorovi poskytuje jedinečný zdroj pro mobilní páteřní síť a IP konektivitu, a také konzistentní a plynulý přechod mezi službami na středním a geostacionárním orbitu.

„Jsme nadšeni, že jsme partnery a mezi prvními uživateli této inovativní služby od společnosti SES a že budeme schopni nabídnout vysoce kvalitní připojení i v nejodlehlejších lokalitách Středoafrické republiky. Toto dlouhodobé partnerství je plně v souladu s naším posláním budovat chytřejší a otevřené sítě s cílem překlenout digitální propast v Africe a zvýšit rychlost 
a geografický dosah naší sítě,“ řekl Jean-Luc Vuillemin, výkonný viceprezident společnosti Orange International Networks Infrastructures and Services.

„Tato nová dohoda představuje velmi důležitý milník pro obě naše společnosti i pro širší odvětví. S inovativním systémem O3b mPOWER přináší Orange a SES revoluci v telekomunikačním trhu a způsobu, jakým lze komunikační sítě rozšířit a zlepšit,“ řekl JP Hemingway, generální ředitel SES Networks. „Díky schopnosti pohánět širokou škálu telekomunikačních potřeb, včetně mobilní páteřní sítě a vysoce výkonného cloudového připojení, je O3b mPOWER – spolu s další pozemní infrastrukturou – klíčem k propojení vzdálených a nedostatečně obsluhovaných regionů ekonomicky nejvýhodnější cestou.“

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

2 názory  —  2 nové  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Tomáš ČadaAutor se zajímá o moderní technologie, internet věcí a vlastně jakoukoliv technologii, která dokáže v dnešním životě pomoci anebo i pobavit.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý