Očekávané události pondělí 17. srpna 2020

17. srpna 2020 Události Autor: Anna Janošková

Z dnešních očekávaných událostí:

V katedrále sv. Mikuláše v Českých Budějovicích se od 17 hodin koná bohoslužba s instalací relikvie blahoslaveného Karla I. Rakouského, posledního rakouského císaře a posledního českého krále. Celebrovat bude biskup Vlastimil Kročil.

V letošním roce si připomínáme 400 let od mučednické smrti sv. Jana Sarkandra, a proto se v olomoucké kapli od ledna až do prosince vždy v 17. dni v měsíci scházejí věřící ke mši svaté.

V Tachově na Plzeňsku začíná varhanní kurz. V Merklíně u Přeštic, též v plzeňském kraji, začíná Misie Merklín 18+. Jejich heslo zní: Vyhrň si rukávy a pojď s námi udělat další kus práce, budovat přátelství, koinonii, žít Misi Merklín.

V Brně a v Děčíně se budou losovat čísla pro označení hlasovacích lístků kandidátů pro volby do Senátu.

Školy by měly v tomto týdnu dostat manuál s doporučeními pro nový školní rok.

Ve španělské Barceloně uctí památku obětí útoků z roku 2017, při nichž teroristé zabili 16 lidí; krátké ceremonie se zúčastní zástupci španělské či katalánské vlády.

Od všech osob, které vstoupí do Řecka přes pozemní hranice, začnou řecké úřady požadovat negativní test na covid-19. Češi i další cestující nadále budou muset vyplňovat nejméně 24 hodin před odletem do Řecka elektronický formulář Passenger Locator Form.

V rámci brněnského festivalu Uprostřed bude v brněnské vile Tugendhat projekce němého filmu Fantom opery.

V Olomouci poprvé vystoupí soubor nového cirkusu Cirk La Putyka. Seskupení založené potomky českého loutkáře Matěje Kopeckého vystoupí s inscenací Kaleidoscope, která vznikala během koronavirové pandemie.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony