Herman získal třetí titul na okruhu, o víkendu zářil

PGA TOUR
Herman získal třetí titul na okruhu, o víkendu zářil

Po prvním majoru a před play-off FedEx cupu byl zákonitě Wyndham Chamionship tak trochu chudým příbuzným. Hodně hvězd ho vynechalo, naopak hráči druhého sledu měli poslední šanci se kvalifikovat mezi  nejlepších 125, kteří budou hrát o bohaté odměny a sezóna jim ještě neskončí. Hřiště Sedgefield Country Club v Severní Karolíně bylo navíc přístupné nízkým skóre, takže turnaj měl velký náboj až do dramatického závěru.


Celkem vtipné pak bylo, že hvězdný flight Koepka – Rose – Spieth úplně vybouchl. Koepka a Rose ani neprošli cutem, Spieth se potácel na konci postoupivších. Ze známých jmen jsme tak mohli více vidět jen Simpsona, Reeda nebo Zacha Johnsona, který zabral v pravou chvíli a vybojoval si postup na FedEx cup. Hlavně sobota se mu povedla, zahrál -9 a posledních pět jamek šel -6. Navíc získal cenu Payna Stewarta za charitativní činnost, takže prožil velmi úspěšný týden.

Vlastně každý den jsme mohli vidět skvělá skóre.  Ve čtrtek tři hráči zahráli -8 (Varner III, Hoge a Sloan), v pátek zase zaskórovali třeba Horschel s -6 nebo Lowry s -7. I ten se protáhl do play-off FedEx cupu. Sobota byla z hlediska skóre nejpovedenější, kromě zmiňovaného Z. Johnsona zahrál -9 i Jim Herman. Korejec Si Woo Kim, který tu už jednou vyhrál,  se v pátek chopil vedení a v sobotu málem zahrál dvě hole-in-one. Po první se ani neradoval, míček zřejmě neviděl a absence diváků také nepomohla.

V neděli to bylo drama jak se patří. Kim měl náskok, ale ztracený míč na šestce ho srazil dolů výsledkově i psychicky a musel se pracně drápat zpět. Marně… Naopak Herman a Horschel zahráli eagle na pětce. Zvlášť ten Hermanův byl perfektní, puttem z asi 20 metrů. A právě tito dva hráči si to rozdali o vítězství. Nebyla to pro ně neznámá situace,  Horschel je dokonce vítězem FedEx cupu 2014 a Herman už vyhrál dva turnaje. Ten těsně před koncem vedl a na poslední jamce si nadějně nahrál na birdie. To ale neproměnil. Horschel hrál téměř z totožného místa a potřeboval dát birdie na vyrovnání Hermana a play-off. Ani on neproměnil, takže vítězem se stal Jim Herman o jednu ránu. Za své třetí vítězství může děkovat hlavně konzistenci a skvělému puttování. O víkendu zahrál neskutečných -16 a právem zvítězil. O třetí místo se podělili Kisner, Simpson, Redman a Kim.

Tento týden se tedy můžeme těšit na první ze tří finálových turnajů FedEx cupu. Neuvidíme pár známých jmen jako Garcíu, Cabrera Bellu nebo Willeta. Ale zase dorazí „Velká kočka“ Woods, který je tahákem každého turnaje. A můžeme také paralelně sledovat první ženský major i s Klárou Spilkovou.