17. srpna 2020 • 11:20

Tenisový šampionát v Ostravě ozdobí daviscupoví reprezentanti

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Absolutní česká špička sice na 69. ročníku tenisového mistrovství republiky v Ostravě chybí, ale i tak slibuje MONETA CUP 2020 kvalitní obsazení. Mezi muži budou na kurtech SC a Baníku Ostrava v Komenského sadech bojovat například daviscupoví reprezentanti Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva, Jiří Lehečka nebo Václav Šafránek. O ženský titul se mimo jiné utkají Johana Marková, Nikola Tomanová, Karolína Kubáňová nebo vycházející hvězdičky Darja Viďmanová, Linda Nosková, Brenda Fruhvirtová a Kristýna Tomajková. Šampionát začíná v pondělí, vrcholí v pátek 21. srpna.



Ostrava hostí tenisový šampionát podvacáté v historii. Podniku se zúčastní 32 mužů a 32 žen, kteří prošli kvalifikačním sítem nominačních turnajů. Z domácích borců budou o titul bojovat David Pojlak (finalista 2017) nebo Petr Michnev (vítěz 2016), kteří startují na volnou kartu. Zraněný je talentovaný Dalibor Svrčina.

Nejvýše nasazeným hráčem je Vít Kopřiva (TK Agrofert Prostějov). O síle letošního ročníku hovoří fakt, že Filip Duda, mistr z roku 2019, se nevešel mezi nasazené hráče.

Také v kategorii žen bude loňská vítězka Eva Rutarová chybět. Nejvýše nasazenou hráčkou je Johana Marková (I.ČLTK Praha). „V ženách je těžké hledat favoritku, pole hráček je opravdu vyrovnané,“ říká ředitel turnaje Martin Hynek.

Turnaj vyvrcholí finálovými zápasy dvouher žen a mužů v pátek 21. srpna od 13 hodin. Po celý týden je vstup pro diváky zdarma a pořadatelé žádají, aby dodržovali aktuální opatření Krajské hygienické stanice v souvislosti s epidemií COVID-19. Zápasy na dvorcích 1 a 2 bude možné sledovat v TV prostřednictvím on-line přenosu po celý hrací den.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud