InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na dostizích v Netolicích nechyběl Josef Váňa. O posledním dostihu rozhodl protest

NETOLICE - Na závodišti u zámku Kratochvíle se včera jely jediné dostihy, které se na jihu Čech během roku konají. Běželo se pět rovinových a tři překážkové dostihy.

 

První rovinový dostih na 1600 metrů pro tříleté a starší koně - Handicap Šindelář Spedition, vyhrála Simona Laubeová v sedlě Goldentona, trenérem je Allan Petrlík. Na startu bylo devět koní. 

Druhý rovinový dostih byl pro tříleté koně, také na 1600 metrů dlouhé dráze. Prezentovalo se deset dvojic, vítězem Ceny firem Envisan - GEM a Prostor Design se stal Samson Moon v sedle s Beysimem Ferhanovem. Trenérkou je Helena Vocásková. 

Cenu Města Netolice v rovinovém závodě na 1200 metrů pro tříleté a starší koně vybojoval Dark Absolu s žokejkou Martinou Havelkovou, trenérem je Allan Petrlík. Na startu bylo osm koní. 

Čtvrtým rovinovým dostihem byla Cena zemědělských a lesnických služeb Liška Albrechtice, kde v šestici startujících jako první doběhl do cíle irský kůň Nazma s Beysimem Ferhanovem. Trenérkou je Helena Vocásková.  

Sedm koní se postavilo na start Handicapu Střední školy dostihového sportu a jezdectví Praha - Velká Chuchle, závod vyhrál polský kůň Best Pox v sedle s Ottou Vnukem, trenérkou je Tamara Křídlová. 

Překážkový dostih pro čtyřleté a starší koně s názvem Steeplechase EKOS Netolice, Fr. Kocár, Sviták, Nováček a spol. živé ploty přilákal na start devět koní. Dráha byla dlouhá 3200 metrů a vítězem se stal Fabryan v sedle s Jakubem Kocmanem, trenérem je Tomáš Váňa.

Hlavní závod - Steeplachace cross country Velká cena GALOPP news a Velká cena Netolic pro pětileté a starší koně na 4100 metrů se stala kořistí britského koně jménem Gejzír v sedle s žokejem Marcelem Novákem, trenéra Vladimíra Vinklárka. Startovalo sedm koní. V tomto hlavním závodě se rozdělovalo 80 tisíc korun. 

Závěrečný závod Steeplechace BPA Sport Marketing měl rovněž sedmičku startujících a vítězství nakonec připadlo Speederovi v sedle s žokejem Janem Odložilem, trenérem je Pavel Odložil. Tento výsledek ale dostihová komise v čele s Jiřím Holíkem vyřkla až po přezkoumání protestu, který uznala jako oprávněný, když Filip Koplík a Martin Liška, původně na prvním a druhém místě, nedodrželi kurz. Oba byli diskvalifikováni a na první příčku se posunuli Speeder a Jan Odložil. 

Pro JčTEĎ fotografoval Jan Škrle. 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace