Hlavní obsah

Pohroma pro Mrázka s Nečasem! Hrozivě vypadající zranění může oporu vyřadit do konce sezony

Toronto/Praha

Zatímco hokejistům Bostonu by se jejich klíčový hráč David Pastrňák po dvouzápasové pauze způsobené zraněním mohl vrátit do sestavy, soupeř Medvědů v prvním kole play off NHL Carolina musí vstřebat citelnější ztrátu. Dvacetiletá opora Hurikánů Andrej Svečnikov si ve třetím utkání proti Bruins ošklivě poranila nohu a série pro ni skončila. A možná i celá sezona...

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Zraněnému Andreji Svečnikovovi museli z ledu pomáhat spoluhráči a člen realizačního týmu.

Článek

Vypadalo to opravdu hrozivě. Ruský útočník Svečnikov si v závěru třetí třetiny sobotní bitvy (Carolina ji prohrála 1:3 a v sérii ztrácí 1:2 na zápasy) dělal místo před brankou Bostonu, po souboji s kapitánem Bruins Zdenem Chárou se ale poroučel k ledu a při dopadu na něj se mu pravá noha nepřirozeně otočila v koleni i kotníku.

Trenér Caroliny Rod Brind'Amour krátce po utkání ještě neměl zprávu od klubových doktorů, týmy NHL stejně podle závazného protokolu nesmějí blíže specifikovat zranění či nemoci svých hráčů. Brind'Amour ale vyjádřil obavy, že by měl svého klíčového hráče, který po restartu soutěže zaznamenal v šesti zápasech čtyři góly a tři asistence, k dispozici pro další zápasy play off.

„Silně o tom pochybuji. Když se podíváte, jak ten chlapec spadl, tak to zranění vypadá opravdu špatně. Pořád mi to běží hlavou. Nesnáším ten pohled a ani ho nemůžu komentovat," prohlásil Brind'Amour.

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Útočník Caroliny Andrej Svečnikov padá k ledu po souboji s kapitánem Bostonu Zdenem Chárou.

Svečnikov v neděli podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí, která podle novináře Lukea DeCocka neodhalila ten nejčernější scénář v podobě konce sezony. Úplně pozitivní zprávy ale také nepřišly – Svečnikov by se mohl na led vrátit, jedině pokud by Carolina s brankářem Petrem Mrázkem a útočníkem Martinem Nečasem postoupila do finále Východní konference, nebo dokonce až do finále celého Stanley Cupu...

Brind'Amour ze zranění svého esa nevinil Cháru, roli podle něj mohla sehrát kvalita ledu v torontské hale. „Led byl skutečně rozmočený a brusle se do něj zařezávají hlouběji. Bylo to nešťastné, ale dva hráči bojující před brankou jsou součástí hry," ví kouč Hurricanes.

Reklama

Související témata: