Televize Seznam dostane na podzim novou vizuální identitu

17. srpen 2020

Televize Seznam se po třech letech od svého spuštění proměnila a vyzrála v plnoformátovou až rodinnou stanici. „Proto jsme se rozhodli podpořit tuto změnu i redesignem vnitřní grafiky,“ uvedl při této příležitosti art director Petr Černý.

Celoplošná Televize Seznam dostane se startem podzimní sezóny, konkrétně v průběhu září, novou vizuální identitu. Na ní pracoval interní tým v čele s Petrem Černým. Z programu zaměřeného zejména na zpravodajství a publicistiku se postupně stala plnoformátová stanice. Díky tomu se zvýšil podíl Televize Seznam v červenci na hodnotu 0,56 %, což je meziročně trojnásobný nárůst. Stanice je dostupné v DVB-T2 multiplexu 23 ve vysokém rozlišení HD s poměrem obrazu 1440x1080 bodů.

„Televize Seznam se po třech letech od svého spuštění proměnila a vyzrála v plnoformátovou až rodinnou stanici, a proto jsme se rozhodli podpořit tuto změnu i redesignem vnitřní grafiky, která provází diváka všemi částmi selfpromotion. Nejmarkantnějším změnou je přidání prostoru do většiny grafických prvků a částečná proměna loga Televize Seznam. Vše je doplněno o výraznou a dominantní typografii, která by měla divákovi pomoci s lepší orientací v upoutávkovém bloku,“ uvedl art director Petr Černý.

Nová grafika Televize Seznam - září 2020

„Nedílnou součástí televize jsou i identy, které mají funkci identifikace TV a v současné době se ve vysílání téměř neobjevovaly. Divákům tedy nabídneme novou sadu, která si bude hrát se stylizací písmena „S“ směrem k různým žánrům, které Televize Seznam má ve svém aktuálním programovém schématu. Mysleli jsme například i na to, aby ve večerních hodinách byla barevná paleta výrazně tlumenější a diváka zbytečně neoslňovala,“ doplnil Černý.

Podzimní večery budou ve znamení seriálů ze skandinávské a britské produkce a českých i animovaných filmů, které doplní film týdne. V programu diváci nově uvidí kulinářskou show, auto moto show, ale i vlastní pořady, zpravodajství, byznys a publicistiku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související