Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Frej a jeho ženy: Osud si s ním krutě pohrál. Smrt, rakovina, neplodnost, rozvod

    Herec Ladislav Frej (78) truchlí pro další ženu, která mu zemřela na rakovinu, jako by tato zákeřná nemoc byla jeho osudem protkaná coby smrtelné nebezpečí číhající na partnerky. Gabriela Mrkvicová (†56) není jediná, kterou musel herec oplakávat. Jeho osobní život je plný bolesti a zapeklitých situací.

    Známý herec Ladislav Frej, jenž se proslavil v seriálu Nemocnice na kraji města, je opět na dně. Jeho partnerka Gabriela, se kterou plánoval svatbu, podlehla rakovině slinivky. Místo dalšího životního slibu musí herec uspořádat pohřeb.

    O dvacet let mladší družka nebyla jediná, s níž se musel naposledy rozloučit. Osud byl k němu dosti krutý, jeho osudové lásky musely bojovat s vážnými nemocemi.

    Herec se oženil celkem čtyřikrát, ale jak sám říkal, nikdy nebyl zrovna věrný typ a závazky mu dělaly problémy, i když sám do nich chtěl vstupovat.

    „Nedokázal jsem si pomoci a chodil jsem pořád po záletech. Byl jsem bezstarostný bohém,“ nechal se před časem slyšet. A jeho milostný život mu v tom dává za pravdu.

    První žena mu utekla, druhá podlehla rakovině

    První manželka, o které se toho moc neví, emigrovala i s jejich synem do Švýcarska a znemožnila mu stýkat se s potomkem po dlouhá léta. Sám ale dlouho nevydržel a útěchu našel v náručí kolegyně Gabriely Wilhelmové (†60).

    Herečka Gabriela Wilhelmová byla Frejovou druhou manželkou. V šedesáti letech zemřela na rakovinu.

    Oba se vášnivě milovali, někdy až moc. Jejich vztah byl plný hádek i bouřlivého usmiřování, domácnost nikdy nebyla v klidu, zvlášť poté, co se jim dvakrát nepodařilo mít společného potomka. 

    Touha po dítěti už byla jediným pojítkem herců, kteří se sice měli rádi, ale nedokázali žít pohromadě a v klidu. A když miminko nepřicházelo, rozvod byl jediným řešením. Ladislav se vždycky dušoval, že i po rozchodu zůstali velkými kamarády a byl jí oporou, když umírala na rakovinu v roce 2002.

    Roční manželství s maminkou Anny Polívkové

    Netrvalo dlouho a dvakrát rozvedený Ladislav Frej skončil v náručí další herečky, Evelyny Steimarové (75), maminky herečky Anny Polívkové (41).

    Anna Polívková a její maminka Evelyna Steimarová

    Jejich manželství trvalo pouhý rok, dokonce se i snažili o dítě, nicméně osud jim nepřál, nebyli si souzeni.

    Galatíková mu odpouštěla nevěry

    Nejzásadnější žena v životě Ladislava Freje byla dozajista slavná herečka Věra Galatíková, která zemřela těsně před svými sedmdesátými narozeninami. S hercem měla vytouženou dceru Kristýnu a Frej byl po jejím boku až do samého konce, kdy podlehla rakovině prsu.

    Věra Galatíková to neměla s manželem Ladislavem Frejem jednoduché.

    Vztah to nebyl zrovna ukázkový, i když spolu prožili většinu svého života, herec nedokázal ovládnout své ego a roli lovce a rád si užíval i s jinými ženami.

    Jednou z jeho milenek byla i herečka Jana Šulcová (73), ale na jejich románek nevzpomíná v hezkém. A vlastně jeho záletnické sklony nakonec odsoudila.

    Jana Šulcová

    „Trápil manželku Věru Galatíkovou. Když onemocněla rakovinou, žil s Martou Vančurovou. Jakmile se to dozvěděl, vrátil se sice domů, ale stejně byl s Martou. Věra to věděla a to mi připadalo hrozné,“ prozradila před lety Šulcová, která sama měla celý život smůlu na muže.

    Frej se ale ke Galatíkové nadobro vrátil v době, kdy sám onemocněl svalovou chřipkou. Tehdy se rozhodl pro další sňatek, jenže v kuloárech se špitalo, že je to hlavně kvůli tomu, aby nemocný herec nezůstal sám. Věře samotné to asi i tak vyhovovalo, i přes jeho nevěry, o nichž věděla, vzala svou životní lásku zpět.

    Milenka také onemocněla rakovinou

    V tu dobu onemocněla rakovinou i Marta Vančurová (72), která sice soupeřila o lásku Freje s Galatíkovou, ale nepovedlo se jí přetrhat pouta vztahu slavného páru. 

    Marta Vančurová je stále půvabná.

    S Galatíkovou strávil Frej dohromady i s přestávkami, když žil jinde, dlouhých šestatřicet let. Byl i u její smrtelné postele, herečka odmítla chemoterapii a chtěla zemřít v kruhu rodiny. S posledním dechem měla říct manželovi, aby nezůstával sám a našel si novou partnerku. 

    Místo svatby pohřeb

    Uposlechl a zamiloval se do Gabriely Mrkvicové. Žili spolu na hromádce, ale i přes životní překážky si ji chtěl vzít za ženu a jít popáté do chomoutu.

    Ladislavu Frejovi zemřela o dvacet let mladší partnerka Gabriela na rakovinu.

    Svatby se ale nedočkal, usměvavá Gábina zemřela na rakovinu slinivky. Hercův milostný život tak připomíná spíše antickou tragédii.

    Jistě ho v tuto nejhorší dobu podrží jeho děti a vnučka, se kterou tak rád jezdí na dovolené. Bude je teď velmi potřebovat. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:00 úterý 15. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      106
    • Trapas
      75
    • Cože
      54
    • Super
      47
    • Haha
      44
    • Sladký
      43