Kritiky.cz > Filmy > Filmové recenze > Projekt Power - Tak co by jste dělali, mít superschopnosti?

Projekt Power - Tak co by jste dělali, mít superschopnosti?

Power
Power
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Bývalý voják Art Reilly (Jamie Foxx), poli­cajt Frank Shaver (Joseph Gordon-Levitt) a tee­nager­ka Robin (Dominique Fishback) se náho­dou potká­va­jí v New Orleans, kde pát­ra­jí po půvo­du nebez­peč­né dro­gy, díky kte­ré lidé nakrát­ko zís­ká­va­jí super­schop­nos­ti.

Velkých bloc­kbus­te­rů v kině sice letos bylo a bude po čer­tech málo, díky stre­a­mo­va­cím služ­bám jako Amazon Prime či Netflix ale vět­ší bijá­ky dorá­ží ale­spoň něja­ké. Projekt Power ofi­ci­ál­ně vyšel na něja­kých 85 mili­o­nů dola­rů a už ze samot­né­ho obsa­ze­ní či základ­ní pre­mi­sy šlo o zají­ma­vě vypa­da­jí­cí sní­mek. A i pro­to mír­ně potě­ší, že ve finá­le Projekt Power roz­hod­ně není prů­švi­hem.

Režijní duo Henry Joost a Ariel Schulman zod­po­věd­ní za tře­tí a čtvr­té Paranomal Activity do rukou dosta­lo vel­mi solid­ní balík, dva parád­ní her­ce v hlav­ních rolích a pře­de­vším vel­mi zají­ma­vý námět, kte­rý jde v dneš­ní době popu­lár­ní­ho super­hr­din­ské­ho žán­ru tak tro­chu jiným smě­rem a je to na něm jed­na z nej­po­zi­tiv­něj­ších věcí i přes­to, že samot­ný scé­nář roz­hod­ně vůbec doko­na­lý není a z té zají­ma­vé základ­ní myš­len­ky mož­ná nevy­mlá­til tak moc jak se poten­ci­o­nál­ně dalo.

Jestli Projekt Power něčím trpí tak je to roz­hod­ně někdy vel­mi boles­ti­vým tem­pem a prá­vě ono­ho slab­ší­ho scé­ná­ře, kte­rý ze zají­ma­vé­ho jiné­ho pohle­du na super­hr­din­ský žánr nevy­mlá­til tolik jak se dalo. Záporáci jsou neza­jí­ma­ví a v souč­tu se vlast­ně vše vydá­vá jas­ně vymě­ře­ným smě­rem u kte­ré­ho něja­ké zásad­ní zvra­ty nebo bou­rá­ní klišé bude­te hle­dat těž­ko. Mladý nezku­še­ný sce­náris­ta Mattson Tomlin se tu v tomhle ohle­du moc nepřed­ve­dl a dá se tak jen děko­vat fak­tu, že k nej­no­věj­ší­mu Batmanovi bude Tomlin psát scé­nář ješ­tě spo­leč­ně s jeho reži­sé­rem Mattem Reevesem. Projekt Power ale na dru­hou stra­nu má sílu v něko­li­ka aspek­tech, kte­ré záži­tek ze sle­do­vá­ní taha­jí naho­ru.

Především si režij­ní duo pohlí­da­lo napros­to zají­ma­vé a pře­kva­pi­vě pěk­né vizu­ál­ní zpra­co­vá­ní díky kte­ré­mu se opro­ti tako­vé­mu Old Guard dá vlast­ně na Projekt Power dívat. A i když nerad srov­ná­vám tak v porov­ná­ní s Old Guard se musí u Projektu Power chvá­lit roz­hod­ně ješ­tě akč­ní scé­ny. Jakmile dojde na akč­ní scé­ny tak jdou veš­ke­ré myš­len­ky vůči slab­ší­mu scé­ná­ři ladem a dají se užít sami o sobě až tak moc, že je prav­dě­po­dob­né, že si je poz­dě­ji pus­tím něko­li­krát na Youtube.

A pře­de­vším ten film má to boží duo Jamie Foxx a Joseph Gordon-Levitt, kte­ří jsou ve svých hlav­ních rolích napros­to parád­ní Gordon-Levitt tu po del­ší pau­ze má zase jed­nou výraz­nou roli, kte­rou uka­zu­je, že je jakož­to herec vel­mi dob­rý. I Jamie Foxx tu po dlou­hé době dostá­vá vel­mi vhod­nou roli, kte­rá mu nesku­teč­ně sed­ne a i díky tomu byl tenhle cas­ting neje­nom výbor­ná vol­ba ale i vel­mi dob­rá. Stejně tak se jinak musí cel­kem pochvá­lit Dominique Fishback, kte­rá v pod­sta­tě tře­tí hlav­ní roli utáh­la dale­ko více než bych čekal. O zápo­rá­cích snad nemá ani cenu mlu­vit, mini­mál­ně co se týče hlav­ní­ho tria ale šlo o parád­ní cas­tingo­vé tre­fy a i díky ním neří­kám co se týče Projektu Power 2 ne.

Ten film roz­hod­ně není doko­na­lý a má chy­by ve zmí­ně­ném slab­ším scé­ná­ři, chví­le­mi boles­ti­vém tem­pu a někte­rých dra­ma­tur­gic­kých roz­hod­nu­tí, doká­žu si zde ale sequel před­sta­vit dale­ko více než u Old Guard nebo Brightu. Ten poten­ci­ál tam totiž je a vlast­ně by dost mož­ná neva­di­lo kdy­by se příš­tě vrá­ti­lo i stej­né režij­ní duo kdy­by tu ten­to­krát byl sil­něj­ší scé­nář. Projekt Power jinak sám o sobě fun­gu­je jako 60% akč­ní jed­no­hub­ka, kte­rá neu­ra­zí a má výraz­né pozi­tiv­ní prv­ky..... pořád jde ale spí­še o niž­ší ligu opro­ti tra­dič­ním kino­bloc­kbus­te­rům a Netflix mám v tomhle ohle­du ješ­tě roz­hod­ně co dohá­nět. Ale pořád jde v rám­ci Netflix původ­ních fil­mů o cel­kem výraz­ný kou­sek.....

Trailer:

Verdikt: 3 z 5


Photo © Netflix


Podívejte se na hodnocení Projekt Power na Kinoboxu.


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 2,96762 s | počet dotazů: 272 | paměť: 71932 KB. | 19.03.2024 - 02:16:14