Hlavní obsah

Carolina - Boston 3:4Stav série 1:3Češi pomohli Bostonu k výhře! Bruins jsou i bez Pastrňáka blízko postupu

Toronto/Praha
Aktualizováno

Bostonským hokejistům i potřetí v řadě chyběl v sestavě nejlepší kanonýr základní části NHL David Pastrňák, přesto i díky dvěma asistencím Ondřeje Kašeho a jedné Davida Krejčího porazili ve čtvrtém utkání úvodního kola Stanley Cupu Carolinu 4:3. Bruins vedou v sérii 3:1 a dělí je jediná výhra od postupu.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Hokejisté Bostonu Jake DeBrusk (74) a Ondřej Kaše (28) oslavují gól proti Carolině.

Článek

Bruins se dlouho nemohli střelecky prosadit, poprvé vyzráli na brankáře Jamese Reimera, jenž dostal přednost před Petrem Mrázkem, až ve 48 minutě, kdy už po brankách Justina Williamse a Jordana Martinooka prohrávali 0:2.

Jenže ve třetí třetině předvedli gólovou smršť, když během šesti minut a 51 sekund nasázeli čtyři góly.

Obrat nastartoval parádní individuální akcí Jake De Brusk, jenž si po přihrávce od Kašeho obloučkem sám nahodil přes obránce puk do útočného pásma, Reimerovi se nepodařilo při výjezdu z brankoviště puk odpálit, De Brusk si jej dojel a pak pohodlně skóroval do odkryté branky.

Následovaly v rychlém sledu góly Connora Cliftona a Brada Marchanda. V 55. minutě pak vstřelil svůj druhý a zároveň vítězný gól De Brusk, který tentokrát hodně vytěžil z parádní práce českých spoluhráčů. Při napadání v útočném pásmu nejprve vybojoval u mantinelu puk Krejčí, jenž křížnou přihrávkou našel přesně Kašeho a z jeho hokejky mířil kotouč okamžitě na zcela volného kanadského forvarda.

V brance Colorada nastoupil po jednozápasové odmlce německý gólman Philipp Grubauer, připsal si třetí vítězství v letošním play off a 14 úspěšnými zásahy si upevnil pozici před Francouzem. Dvěma či více body se na výhře Colorada podílelo hned šest hráčů.

Hlavní podíl na vítězství měl centr druhé formace Avalanche Kadri, který si připsal dvě branky a jednu asistenci. Po restartu NHL po koronavirové pauze nasbíral kanadský útočník devět bodů v sedmi duelech.

Colorado zvítězilo v play off rozdílem šesti branek poprvé od roku 2002, kdy v semifinále Západní konference porazilo San Jose 8:2.

Tampa porazila Columbus 2:1 zásluhou výborného výkonu třetí formace ve složení Barclay Goodrow, Yanni Gourde, Blake Coleman a ujala se vedení 3:1 na zápasy.

Ryan O'́Reilly dvěma góly a asistencí dovedl St. Louis k výhře nad Vancouverem. Obhájci Stanley Cupu vyrovnali stav série na 2:2.

1. kolo play off NHL:
Východní konference (Toronto) - 4. zápasy:
Columbus - Tampa Bay 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky: 26. Atkinson - 21. Goodrow, 25. Gourde. Střely na branku: 29:22. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Gourde, 2. Goodrow (oba Tampa Bay), 3. Werenski (Columbus). Stav série: 1:3.
Carolina - Boston 3:4 (1:0, 1:0, 1:4)
Branky: 10. Williams, 33. Martinook, 59. Teräväinen - 48. a 55. DeBrusk (na obě O. Kaše, na druhou Krejčí), 51. Clifton, 52. Marchand. Střely na branku: 19:33. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. DeBrusk, 2. Clifton (oba Boston), 3. Williams (Carolina). Stav Série: 1:3.
Západní konference (Edmonton) - 4. zápasy:
Arizona - Colorado 1:7 (0:3, 1:1, 0:3)
Branky: 34. Chychrun - 17. a 20. Kadri, 15. Nieto, 32. Donskoi, 41. Makar, 43. Calvert, 57. Rantanen. Střely na branku: 15:30. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Kadri, 2. Makar, 3. Rantanen (všichni Colorado). Stav série 1:3.
Vancouver - St. Louis 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky: 21. J. T. Miller - 17. a 27. R. O'Reilly, 36. Pietrangelo. Střely na branku: 23:37. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. R. O'Reilly, 2. Pietrangelo (oba St. Louis), 3. Markström (Vancouver). Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články