Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Frýdlant se na týden proměnil v město jazzu. Vystoupí hudebníci z celé Evropy

Dvě stovky příznivců jazzu z Česka, Slovenska, Německa, Belgie a Itálie se sjeli na sedmatřicátý ročník Letní jazzové dílny (LJD) Karla Velebného, která potrvá až do soboty.

Za vznikem jazzového setkání stojí frýdlantský rodák Radek Jech a ducha Letní jazzové dílně vdechl Karel Velebný. Letošní LJD povede celkem devatenáct lektorů. „Lektorský sbor tvoří Luboš Andršt (kytara), Josef Fečo (kontrabas) Zdeněk Fišer (kytara), Miroslav Hloucal (trubka), Štěpán Janoušek (trombon), Petr Kalfus (saxofony), František Krtička (klávesy), Pavel Razím (bicí nástroje), Jiří Stivín (flétny), Milo Suchomel (saxofony), Ľubomír Šrámek (klávesy), Zdeněk "Wimpy" Tichota (basová kytara), Adam Tvrdý (kytara), Boris Urbánek (klávesy), Marek Urbánek (bicí nástroje) a Martin Zbrožek (housle),“ uvedla mluvčí města Martina Petrášková.

Kvůli koronaviru se bude muset letošní ročník obejít bez amerických jazzmanů Neila Wetzela a Skipa Wilkinse. Jejich absenci vyrovnají dva debutanti Veronika Vítová a Andy Schofield.

Veřejnost s emůže těšit například na koncert na nádvoří frýdlantského zámku od 18 hodin. „V případě nepříznivého počasí se koncert uskuteční v sále městského kina,“ komentovala Petrášková. Další koncerty proběhnou v pátek a v sobotu v sále restaurace Beseda.

Vedení Frýdlantu upozorňuje, že v případě účastí více než 100 osob budou muset mít lidé v sále roušku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, jazz, Letní jazzová škola, Evropa, Karel Velebný, kytara, koncert, Itálie, Německo, Belgie, Česko, Slovensko, Zdeněk Fišer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant se na týden proměnil v město jazzu. Vystoupí hudebníci z celé Evropy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.