Lukáš Hejlík s Listováním navštíví Velké Meziříčí

syn banner_400x400_b4a2f82b935e8972c664574cd3a84bc7Ponořit se do příběhu, ve kterém se otec snaží svému dvouletému synovi vysvětlit, jak funguje svět. Takovou možnost budou mít ti, kteří ve čtvrtek 27. srpna dorazí do luteránského gymnázia ve Velkém Meziříčí.

Se svým projektem scénického čtení Listování sem přijede divadelní a filmový herec Lukáš Hejlík. Příchozím představí knihu z pera Fredrika Backmana s názvem Co by můj syn měl vědět o světě. Toto představení mělo v podání Lukáše Hejlíka již více jak 100 repríz, audiokniha se dlouho držela jako jednička v žebříčku prodejnosti v kategorii Humor. Lukáš Hejlík je stejně starý jako Fredrik Backman a stejně staří jsou i jejich synové, jedná se tedy o osobní představení s notnou dávkou nadhledu a humoru.

Začátek představení je v 18:30, vstupenky za 150 korun můžete zakoupit online v předprodeji nebo na místě v den konání akce.

Projekt LiStOVáNí je cyklus scénických čtení, který si vzal na sebe neskromný úkol – představovat zajímavé, aktuální knihy, které se objevují na trhu. Vybraní autoři a jejich dílo či přímo specifická kniha jsou pak před diváky interpretováni v podobě scénického čtení. Jde vždy přibližně o hodinové divadelní vystoupení, ve kterém je přenášen děj knihy, jazyk autora a atmosféra dané literatury na obecenstvo, které se v čele s mladou generací ve světě oproštěném od kultury a literatury vrací zpět k tomu, co tu bylo první - knize. Nejde jen o nějaké čtení oblíbených pasáží, jde o dýchající představení s rekvizitami, kostýmy, hudbou, začátkem a koncem.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.