bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neskutečný kolaps Caroliny. Ztratili jsme vyhraný zápas, štve Williamse po škaredé třetině

18. srpna 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Mohl to být pro Justina Williamse tuze pěkný večer. Hokejisté Caroliny měli za sebou 40 minut skvělého hokeje. Náramně krotili bostonské Medvědy, i bez Andreje Svečnikova kráčeli za vyrovnáním série na 2:2. Vedli o dvě branky, ta rozdílová byla dílem právě Williamse. Jenže pak se Hurikáni zhroutili. A osmatřicetiletý veterán mohl po prohře 3:4 jen naříkat, že tak škaredou třetinu v podání svého týmu ještě nikdy neviděl.

Pouhé dvě střely.

Na víc se Canes ve třetí dvacetiminutovce nezmohli. Co na tom, že ta v podání Teuva Teräväinena byla gólová. Jinak totiž borci z Caroliny předvedli absolutní mizérii.

Čtvrtý zápas potřebovali nutně vyhrát. Místo toho, aby dotáhli výtečně rozehrané utkání do zdárného konce, nechali zasypat Jamese Reimera v závěrečné periodě 16 střelami. Ten mimochodem ničemu nepomohl zbrklým vyjetím proti Jakeu DeBruskovi a laciným gólem.

Boston svěřence Roda Brind'Amoura jednoduše přejel, během necelých sedmi minut dal čtyři branky, asistencemi se na smršti podíleli i Češi Ondřej Kaše s Davidem Krejčím.

Rtuťovitý kouč byl hodně rozmrzelý: "Ještě jsem od našeho mančaftu nic podobného neviděl. Nedokázali jsme čelit náporu soupeře, nenašli jsme protihru."

Na hráče ale nic nesváděl, naopak přijal zodpovědnost. "Měl jsem kluky lépe připravit na to, že Medvědi budou chtít ve třetí třetině za každou cenu otočit skóre. Poučím se z toho."

Zůstává otázkou, zda to Hurikánům bude k užitku ještě v aktuálním play-off. Jsou na hraně vyřazení. A bývalý kapitán Williams blizoučko konci kariéry.

Kanadský útočník se vrátil do kabiny Caroliny v průběhu této sezony, aby ještě jednou pomohl svému osudovému klubu zabojovat o Stanley Cup. Ve vyřazovacích bojích vždy válel, jeho přezdívka Mr. Game 7 mluví za vše.

V noci na dnešek prolomil střelecké mlčení, chtěl svou trefou nasměrovat Canes k výhře. Jenže přišla hořká porážka. "Abych pravdu řekl, tohle byla ta nejškaredější třetina, jakou jsem kdy v našem podání viděl," povídal.

"Ztratili jsme vyhraný zápas," štvalo majitele tří prstenů pro vítěze stříbrného poháru a také jedné Conn Smythe Trophy.

Proč k tomu došlo? 

"Nesoustředili jsme se na hru tak, jak jsme měli. A postupně se to nabalovalo, až z toho vznikla psychická deka, ze které jsme se nedokázali včas dostat," popsal Williams.

Čtyři rychlé trefy Hurikány potopily. A přiblížily vypadnutí. Povstane ještě parta pod vedením Brind'Amoura?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.