Super začátek sezony, září Dobša. Jak se mu hraje proti extralize?

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Junioři Přerova ovládli domácí přátelský turnaj, když po vyrovnané základní skupině rozdrtili Kralupy nad Vltavou ve finále 11:0. Výraznou postavou mužstva byl i David Dobša, který nastřílel za víkend sedm gólů.

Davide, co říkáte na vítězství v turnaji?
Je to úspěch a jsme rádi, že jsme vyhráli a udrželi pohár doma. Hráli jsme až na výjimky dobrý hokej. Je to pro nás super začátek sezony po předchozích přátelských zápasech, ve kterých jsme hodně remizovali. Je super, že se nám podařilo vyhrát, i když to bylo hodně náročné. Většina zápasů byla vyrovnaná.

Jak se vám hrálo ve zvláštním systému turnaje?
Systém na nás neměl negativní vliv. Šli jsme do každého zápasu i do každého střídání, že ho chceme vyhrát, abychom se posouvali pořád dál. Navíc rozdělené bodování byla i motivace, protože, i když jsme třeba první část prohráli, v té další jsme mohli získat další body, takže jsme měli zase další motivaci. Prodloužení tři na tři jsme si aspoň mohli vyzkoušet, takže to bylo fajn, předloňská sezona se tak vlastně hrála normálně.  

„Je to úspěch a jsme rádi, že jsme vyhráli a udrželi pohár doma.“

Úvodní zápas proti Kralupům nad Vltavou nebyl tak jednoznačný…
Začátek nám úplně nevyšel, soupeř nám ujel, ale hráli jsme pořád svoji hru, což se nám nakonec vyplatilo. I když se nám nepovedl začátek, chtěli jsme vyhrát druhou část, a to se povedlo. Byl to celkově těžký zápas, protože Kralupy hodně dohrávaly a hrály agresivně.

Jaký byl zápas proti hokejistům se Vsetína?
Už jsme s nimi loni hráli, takže jsme věděli, co očekávat. Rozhodlo asi zakončení, tlačili jsme se do brány a nedávali jsme jim na nic čas, dobře jsme napadali. Připravili jsme se na ně jako na každý jiný zápas a jsme rádi, že se nám to podařilo.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Skupinu jste zakončili proti Táboru. V čem vás nejvíce trápil?
Tábor dobře bránil, hrál agresivně v obranném pásmu a moc nás nepouštěl do nějakých střeleckých pozic. Podařilo se nám dát v prvním poločase gól a těsné vedení už jsme si pohlídali. Ve druhém jsme remizovali. Všechny zápasy byly těžké, ale dobře jsme se na ně připravili.

Finále jste proti Kralupům jednoznačně ovládli. Jak se lišilo od utkání v základní skupině?
Nebylo to proti nim úplně jednoduché, ale na finále už jsme věděli, co od nich čekat, takže jsme se lépe připravili než na první zápas. Podařilo se nám rychle využít přesilovku a pak jsme dali ještě dvě rychlé branky, což rozhodlo. I za jasného výsledku ale soupeř pořád hrál stejně, snažil se zápas otočit, ale my jsme hráli naši hru, hodně jsme napadali, stříleli a zápas dohráli. Myslím, že se nám finále povedlo.

„Bylo mi jich i trochu líto, protože měli před sebou dlouhou cestu do Čech, ale to je hokej.“

Výsledek 11:0 je hodně krutý…
Ano, to je, ani nevím, co na to říct. Asi si to nezasloužili. My jsme ale hráli dobře a všechno se nám sešlo. Bylo mi jich i trochu líto, protože měli před sebou dlouhou cestu do Čech, ale to je hokej.

Jak jste byl spokojený osobně?
Byl jsem spokojený, jako lajna jsme si sedli a doplňovali jsme se, takže to bylo super. David Šimanský hru spíš zajišťuje zezadu a já s Péťou Mynářem se snažíme tvořit vepředu. Dařilo se nám celé lajně a navíc to tam pokaždé může spadnou někomu jinému. Snad nám to v sezoně půjde jako teď na turnaji.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

V přípravě jste naskočil v rámci Generali Česká Cupu i do A-týmu. Jak jste si premiérové starty užíval?
Jsem rád, že jsem dostal šanci. Moc jsem si zápasy užil a bylo to super. Ze začátku jsem z toho byl trochu nervózní, ale spadlo to ze mě hned, jak jsme vjeli na led. Za začátku to bylo herně těžké, protože hokej je tam rychlejší, ale rychle jsme si zvykli. Já jsem se snažil hrát pořád stejně.

V čem se duely nejvíce lišily?
Kluci z extraligy byli šikovnější na puku a všechno řešili v klidu, ale v posledním zápase s Vítkovicemi jsme si ukázali, že můžeme hrát i s extraligovými týmy. Osobně mám pořád na čem pracovat a všechno může být na lepší úrovni. Síla byla znát, na té musím určitě zpracovat a na dovednostech se dá pracovat pořád oproti hráčům z extraligy.

„Sezonu začnu v juniorce a bude záležet na mých výkonech, jestli dostanu nějaké další starty v áčku.“

Jak to s vámi bude v nadcházejícím ročníku?
V letní přípravě, kterou jsem trávil s A-týmem, mi pan trenér Kočara říkal, že jako junioři nějaké přáteláky v áčku dostaneme. Na základě jsem toho jsem čekal, že dostaneme šanci, abychom si dospělý hokej vyzkoušeli. Sezonu jako takovou ale začnu v juniorce a bude záležet na mých výkonech, jestli dostanu nějaké další starty v áčku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz