Adventura Firewatch by se mohla podívat na filmová plátna
zdroj: Campo Santo

Adventura Firewatch by se mohla podívat na filmová plátna

18. 8. 2020 13:50 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Narativní adventura Firewatch od studia Campo Santo z roku 2014 by se mohla dočkat své vlastní filmové adaptace. Informoval o tom server Hollywood Reporter, podle kterého práva na zfilmování převzala nezávislá produkční společnost Snoot Entertainment manželů Calderových, která stojí za snímky jako Blindspotting nebo Little Monsters.

Podle zpráv by se chystaný filmový Firewatch měl držet blízko původní herní zápletky. Odehrávat by se tak mohl ve wyomingském národním parku a sledovat tam osudy nováčka Henryho a jeho nadřízené Delily, jejichž pracovní náplní je hlídat lesní požáry.

Není to poprvé, co se o filmovém zpracování Firewatche spekuluje. Před čtyřmi lety Campo Santo podepsalo smlouvu s produkční společností Good Universe, kterou ovšem o rok později koupil Lionsgate, takže se práva rychle vrátila k vývojářům. Za studio nedávno odkoupené firmou Valve se o produkci adaptace bude starat Sean Vanaman a Jake Rodkin.

„Firewatch je ohromující úspěch, krásný kousek umění, který vám zlomí srdce. Jsem moc ráda, že nás Sean a Jake nechají zkazit svou dokonalou videohru tím, že ji přeměníme ve film a/nebo seriál,“ prohlásila Jess Wu Calder.

Producenti zatím nenaznačili, kdy by práce na filmu měly začít ani kdy přesně by výsledek mohl zamířit do kin, televizí či na streamovací služby.

Nejnovější články