Dnes Středa - zatazeno 10°C
Zítra Čtvrtek - prehanky-dest 11°C
Středa 24. 4. 2024
Svátek má Jiří
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Prodeje krátkodobých jízdenek i kupónů v pražské MHD se vracejí na hodnoty před začátkem pandemie
Ilustrační foto: archiv

Prodeje krátkodobých jízdenek i kupónů v pražské MHD se vracejí na hodnoty před začátkem pandemie

Prodeje krátkodobých jízdenek i dlouhodobých časových kupónů se vracejí na úroveň před vypuknutím pandemie covidu-19. V červnu dokonce bylo prodáno prostřednictvím mobilní aplikace PID Lítačka historicky nejvíce lístků za jeden den. Informoval o tom Petr Habáň z městské společnosti Operátor ICT (OICT). 

Prodeje jednotlivých krátkodobých jízdenek s maximální platností tří dnů prostřednictvím mobilní aplikace PID Lítačka se vracejí na hodnoty před vypuknutím pandemie, během níž se počet cestujících v Pražské integrované dopravě snížil na přelomu března a dubna téměř o 85 procent oproti stejnému období v loňském roce.

Od poloviny měsíce května prodej jízdenek přes oficiální pražskou dopravní aplikaci roste a 23. června 2020 bylo navíc prodáno historicky nejvíce krátkodobých jízdních kupónů za jeden den. Jednalo se o 10 102 prodaných jízdenek.

Měsíc červenec se poté stal historicky nejúspěšnějším měsícem, co se týče celkového prodeje jízdenek. Dohromady si v mobilní aplikaci PID Lítačka cestující zakoupili 257 000 jízdenek. V porovnání s červencem loňského roku se tak jedná do více jak sedmapadesátiprocentní nárůst.

„Prodeje se po několika měsících poklesu opět dostávají na úroveň před propuknutím covidové epidemie. Jsme rádi, že cestující v Praze a Středočeském kraji mobilní aplikaci PID Lítačka pravidelně využívají a že se stává jedním z nejpoužívanějších kanálů prodeje krátkodobých jízdenek. Obzvláště nás těší historický nárůst nákupů jízdenek v červenci, za který vděčíme z velké části tuzemským návštěvníkům Prahy, kteří se rozhodli letošní léto trávit návštěvou české metropole,“ uvedl generální ředitel OICT Michal Fišer.  

V mobilní aplikaci PID Lítačka lze zakoupit rovněž dlouhodobé časové kupóny a při přepravní kontrole se tak prokazovat pouze prostřednictvím obrazovky mobilního telefonu. V červnu 2020 využívalo mobilní aplikaci téměř 200 000 aktivních uživatelů. Od začátku provozu si aplikaci stáhlo více než 519 000 uživatelů.


Autor: red

Pražská lítačka letos již podvanácté

Dnes v 08:58

V pátek 26. dubna se koná  12. ročník závodu Pražská lítačka. Nově lze jako dopravní prostředek použít trolejbus nebo sdílené kolo. Registrace účastníků je od 15 hodin v Muzeu MHD ve Střešovicích, kde se také nachází cíl.

Začne první etapa opravy Slévačské ulice, potrvá do července

22. dubna 2024 v 07:55

Ve čtvrtek 25. dubna začne TSK Praha s opravou Slévačské ulice. První etapa proběhne v úseku od ulice Cíglerova po ulice Kukelská a Zdobnická. Během ní bude komplexně obnoven povrch komunikace, opraví se kanalizační vpusti, revizní šachty, dojde k úpravě dopravního značení a zařízení a k opravě...

Praha 6: Jak řešit pěší propojení Kladenské a Africké ulice

20. dubna 2024 ve 12:09

Pokud se chcete zapojit do rozhodování, která ze tří uvažovaných variant má šanci na realizaci, přijměte pozvání na veřejné setkání v úterý 23. dubna v 17 hodin u trafačky za domem na adrese Kladenská 12.

Děti rozdají smajlíky a mračouny

20. dubna 2024 v 08:07

Akce Smajlík vrací do ulic Prahy 4. Dopravně preventivní akci pořádá radnice a Policie České republiky. Děti si opět připravily pro řidiče smajlíky a mračouny.

V úseku Hradčanská – Strossmayerovo náměstí nahradí tramvaje autobusy

15. dubna 2024 v 10:22

Od středy 17. dubna do neděle 28. dubna bude z důvodu oprav přerušen tramvajový provoz v úseku Hradčanská – Strossmayerovo náměstí.

Další články
Nahoru