Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: netflixovský Projekt Power


ikona
Spooner
Ariel SchulmanDominique FishbackHenry Joostjamie foxxJoseph Gordon-Levittnetflixprojekt power
Natočil Netflix svižnou letní zábavu, nebo další rutinní nudu? 

Jelikož se kina začnou konečně pořádnými velkými tituly alespoň malinko plnit až v nadcházejících týdnech, i v srpnu nám nadělil jeden z těch slibnějších kousků Netflix. Projekt Power, tedy příběh o droze dávající lidem na pět minut nadpřirozené schopnosti, v traileru sliboval celkem zábavnou popcornovou jízdu s cool obsazením. V redakci jsme proto dali novince v solidním zastoupení šanci a ještě před recenzí jsme se vám rozhodli naservírovat naše kompletní dojmy. Měli byste tedy Projekt Power dohnat?

Jak to vidí Imf:

Superhrdinská detektivka, která nemá s komiksem nic společného a surfuje spíš po povrchu současného zájmu o nejrůznější nadpřirozené schopnosti, se může opřít o velkorysý rozpočet i solidní herce. V základní trojčlence hrdinů je spoleh na drsného Jamieho Foxxe jako ex-mariňáka hledajícího unesenou dceru, snaživého Josepha Gordona-Levitta jako příliš zvědavého poldu, ale překvapivě i novou tvář v podobě Dominique Fishback. Všichni hrají podle povědomých not, které nikomu nevezmou dech, ale rozhodně v pátečním netflixovském slotu neurazí. Na hollywoodskou elitu je to málo, v ranku "televizních filmů" to naopak kope výrazně nad běžné poměry. Může za to nejen hezký audiovizuální ksicht, ale i snaživý scénář od člověka, co napsal i chystaného Batmana, a kterému dochází dech až v posledních minutách. Zkrátka slušně kopnutá standardka, nad kterou budou ohrnovat nos jen ti, pro něž vlastně ani nebyla točená.

Jak to vidí Mr. Hlad:

Já jsem vlastně přesně tohle čekal. Joost a Schulman už v Nerve: Hra o život ukázali, že umí točit filmy, které vypadají hezky a tím dovedou ideálně přebít fakt, že jsou celkem pitomé. Tohle je úplně stejný případ. Projekt Power je vizuálně hodně zábavná podívaná, Jamie Foxx tyhle drsňáky umí a evidentně ho baví, Gordon-Levitt se na place podle všeho taky nenudil a určitě jsem zvědavý na to, co předvede v budoucnosti Dominique Fishback. Akce je hodně, nápadů v ní taky pár najdeme a zkrátka tam dost často něco bouchá nebo někdo střílí, takže to rychle uteče. 

Bavil jsem se a vlastně až po závěrečných titulcích mi došlo, jak moc pitomé to je a jak nenápaditě to vykrádá X-Meny nebo dejme tomu polozapomenuté Push. Projekt Power je stejná pitomost jako nedávné Old Guard, na rozdíl nesmrtelné Charlize Theron si toho jsou ale Foxx a spol. dost dobře vědomi. Projekt Power má být především hezky vypadající podívaná s pár cool scénami, u níž člověk může vypnout hlavu a bavit se tím, jak to hezky bouchá a pěkně vypadá. Samozřejmě bych ocenil, kdyby v tom bylo něco víc, ale zase nemám problém spokojit se s béčkem, které o své béčkovosti ví, nestydí se za ni a občas dovede příjemně překvapit nějakou cool hláškou nebo nápaditou akční scénou. Za mě OK, a když z toho bude chtít Netflix vydojit sérii, vůbec mi to nevadí.

Jak to vidí Cival:

Chápu to jako snahu Netflixu ukázat, že Vyproštění bylo opravdu top nářez letošního roku. Jinak si tohle uspávání (až nápadně podobné bídnému Old Guard), nedokážu vysvětlit. Aktuálně mám pocit, že netflixí popcornovky jsou fakt žánrem pro sebe sama - kvalitativně hodně bolavým, evokujícím časy, kdy se rozdělovalo na filmy pro kina a videobéčka. Hádejte, kde je Netflix...

Trailer mě přitom bavil, jenže jen spojoval dohromady pár vizuálně atraktivnějších momentů. Ty jsou ale rozesety ve vágním příběhu, který naprosto ledabyle pracuje s mytologií okolo projektu Power, a jehož vyprávění nemá ani špetku stylu, natož přímočaré strhujícnosti. Postavy sice hezky vypadají, barvy i kulisy potěší a i nějaké ta kamerová ekvilibristika vzbudí naději, ale charaktery bez pořádné osobnosti pobíhající zmatlaným příběhem vám jednoduše nedovolí si tuhle fake komiksovku opravdu užít.

Jak to vidí Spooner:

Po traileru jsem čekal stylovou a celkem nabušenou blbinu, nakonec jsem ale dostal spíš tu blbinu. Tvůrci se sice snaží, aby byl Projekt Power za všech okolností cool, vlastně se jim to ale daří jen v případě Jamieho Foxxe, Josepha Gordona-Levitta a solidního vizuálu. Ten zbytek je totiž poměrně nudný béčkový slepenec s na mě už až příliš jednoduchým a tupým příběhem. Když dojde na akci, které tu dle mého zase tolik není, tak je fajn a odsýpá, jakmile se ovšem řeší něco jiného, je to dost jalové. Rádoby cool hlášky nefungují, dialogy a vztahy mezi postavami už také jednodušší být nemohly, bolestivě tu chybí pořádný záporák a Dominique Fishback už asi nikdy víc vidět nepotřebuji.

Celý námět a slibný svět mi pak vlastně přijde vytěžěn tak napůl, ulice New Orleans jsou tu pořád prakticky prázdné a celkově jsem měl pocit, že se koukám spíš na pilot seriálu, v němž režie šetřila dolary jen na několik hezčích scén. Old Guard bylo sice ještě o stupeň nudnější a pitomější, i přesto šlo ale z tohoto superhrdinského béčka vymáčknout mnohem zábavnější snímek. Ani tato letní popcornovka se Netflixu úplně nepovedla.

Recenzi čekejte už brzy.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace