Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Prvok, Šampón, Tečka a Karel se svlékají donaha. Nový snímek podle Patrika Hartla se představuje

Kultura

  18:00
PRAHA - Partička chlapů ve středním věku se rozhodne plnit bláznivé úkoly. Ve filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel se v hlavních rolích objeví Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák a Martin Hofmann. Snímek zamíří do českých kin 24. prosince.

Natáčení filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2020). Režie: Patrik Hartl. foto: BONTONFILM

Patrik Hartl film podle své vlastní knihy natočil sám. „Jsem dokonale šťastný. Mám herecké obsazení snů. Kluci jsou napěchovaní talentem. Známe se už roky, takže moc dobře vím, co dokážou. Na jejich výkony se strašně těším. Dokud jsme nezačali točit, pořád jsem měl obavy, aby se nám je podařilo dát dohromady,“ sdělil Hartl.

Natáčení snímku Prvok, Šampón, Tečka a Karel režiséra Patrika Hartla.
Natáčení filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2020). Režie: Patrik Hartl.

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi 20 let po maturitě přiznají, že nežijí tak, jak si představovali, když jim bylo osmnáct. A rozhodnou se s tím něco udělat. „Film bude o kamarádství. A taky o tom, jak těžké je někdy nepodvádět. Nejenom třeba svou ženu nebo nejbližšího přítele, ale i sám sebe,“ přiblížil režisér.

K filmové podobě napsal Patrik Hartl i scénář a připravil oproti románu několik změn. Milovníky knihy tak čeká i pár překvapení.

Kniha Prvok, Šampón, Tečka a Karel vyšla v roce 2012 a díky oblibě u čtenářů se dočkala několika dotisků. Následující Hartlovy knihy Malý pražský erotikon, Okamžiky štěstí a Nejlepší víkend získaly ocenění Český bestseller. Poslední kniha Nejlepší víkend vyšla v nákladu 200 tisíc kusů, všech jeho knih se během sedmi let podle knihkupců prodalo 800 tisíc. Titul Okamžiky štěstí byl loni nejpůjčovanější knihou ve veřejných knihovnách.

Velký úspěch mají také Hartlovy divadelní hry, které napsal a realizoval v pražském divadle Studio DVA.

Třiačtyřicetiletý Hartl vystudoval filmovou a televizní režii na pražské FAMU. Je kmenovým autorem a režisérem pražského divadla Studio DVA, působí i na dalších scénách jako Divadlo Viola nebo Divadlo v Celetné.

Autoři: ,