Proměňte domácí chléb v úžasnou jedlou zahrádku, která ozdobí každou prostřenou tabuli

Pečení domácího chleba se stalo oblíbenou kratochvílí a stále více lidí se pouští do tohoto báječného dobrodružství. Cestou zpátky ke kořenům si lidé vychutnávají nejen výborný chléb z kvalitních surovin, ale i potěšení kreativní a rukodělné práce s uspokojivým výsledkem.

V době covidových restrikcí se řady domácích pekařů významně rozrostly, během domácí izolace byl čas na experimentování a pečení chleba a dalšího pečiva se stalo téměř národním koníčkem. Od jednoduchých receptů na nehnětený chléb, focacciu nebo housky se lidé posouvali i k náročnějším projektům, a jakmile získali větší jistotu, byl čas i na nevšední pekařské pokusy.

Pokud jste u domácího pečení zůstali, můžete se inspirovat u Hannah P., která pobláznila svět svými překrásnými pečenými zahrádkami. Další inspiraci hledejte na jejím instagramu @blondieandrye. Jako základ je možné použít recepty na různé světlé chleby, bagety či foccaccie. Pro přesné průřezy mějte po ruce žiletku nebo pekařský řezák, hodí se i ostré špičaté nůžky.

Jako základ pro své tvoření můžete využít recept na jednoduchou focacciu. Připravte ji podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchá domácí focaccia

U zdobení se meze téměř nekladou. Obrázky můžete tvořit ze zeleniny, hub, oliv, jedlých květů, semínek či bylinek. Skvělé jsou barevné papriky, červená cibule, jarní cibulky, barevná cherry rajčátka, žampiony, chilli papričky, chřest, brokolice, hrášek, hladkolistá petržel… Pro chuť i barvu se nebojte zeleninu kombinovat i se sýrem.

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty