Will a Grace: jako host se objevil i Neil Patrick Harris. Víte, jakou roli hrál?

Seriál Will a Grace pojednává o dvou nejlepších přátelích, kteří oba žijí v New Yorku. On je právník, ona designérka. On je gay, ona hetero. Grace má těsně před svatbou, když se její vztah rozpadne a ona neví, jak dál. Nastěhuje se ke svému nejlepšímu kamarádovi a seriál začíná. I když má být stěhování pouze dočasné, nakonec spolu bydlí dlouhou dobu. Jde o první televizní program, který ukazuje jednoho či více homosexuálů. K jejich životu patří neodmyslitelně také kamarád Jack, který je gay, herec a tanečník a také Karen, která se výhodně vzdala, ale pracuje jako asistentka Grace, aby neseděla zbytečně doma. Seriál se stal velmi oblíbený a stále se vysílá. Přinášíme pár zajímavostí, které možná o seriálu nevíte.

Spousta cen a nominací

Tento sitcom během osmileté existence získal na osmdesát tři nominací a dostal celkově šestnáct cen Emmy.

Kdo hraje Willa?

O roli Willa se ucházel také John Barrowman. Nedostal ji, protože údajně nevypadal „dost jako gay“. Roli nakonec získal Eric McCormack. Zajímavostí je, že zatímco Barrowman je ve skutečnosti homosexuál, McCormack není.

Původně vedlejší postavy

Původní koncept seriálu zahrnoval Willa a Grace, tedy gay muže a jeho nejlepší kamarádky, kteří spolu bydlí, ve vedlejších rolích. Ovšem televize si oblíbila tyto dva a chtěla, aby byli hlavními postavami. Tento nápad byl základem pro Willa a Grace.

Hlavní postavy v každém díle

V každém díle všech sérií se objevili tři ze čtyř hlavních hrdinů. Kdo chyběl? Byla to titulní hrdinka Grace. Její představitelka Debra Messing byla kvůli rizikovému těhotenství odkázána pouze na odpočinek v posteli. Tvůrci si poradili a některé scény se skutečně natáčely u Debry doma.

Přeučený gay

V seriálu se objevil také Neil Patrick Harris, který si zahrál roli gaye, který je „přeučený“ na heterosexuála. Společně se svou ženou měli komunitu, kde se snažili napravovat ostatní gaye. Pár let na to se Harris přiznal k tomu, že je gay.

Živé publikum

Některé díly se odehrávaly před živým publikem. Celý děj se odehrával ve dvou místnostech a jak to poznat? Někdy vidíte, že se herci opravdu smějí, i když jim to scénář nepředepisuje.

Čtěte také: Seriál Glee: co všechno se hercům okolo něj stalo?

Hvězdné hostování

V seriálu se objevila spousta známých tváří. Samu sebe si zde zahrála Cher, česko-americká tenistka Martina Navrátilová nebo se v některých dílech objeví také J.Lo. V seriálu si zahrála třeba také Madonna, která hrála Liz, spolubydlící Karen Walker.

Autor: Zuzana Žáková
zavřít reklamu