19. srpna 2020 • 10:20

Říha leží v nemocnici. Miloši, modlíme se za tebe, vzkázal Slovan

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedávný kouč národního mužstva Miloš Říha stoná ve špitále, konkrétně v pražském IKEM. Zdroje deníku Sport hovoří o tom, že jednašedesátiletý trenér byl do špičkového nemocničního zařízení převezen s akutními obtížemi, detailnějších informací je zatím pomálu. Informaci potvrdili zástupci Slovanu Bratislava. „Miloši, myslíme na Tebe a modlíme se za Tvoje uzdravení,“ napsali zástupci slovenského klubu na sociální síti.



Tohle léto měl mít klidnější než obvykle. Po odchodu ze služeb hokejové reprezentace Miloš Říha hledal další uplatnění, sondoval terén, přemýšlel, kudy se trenérsky vydat dál. V zákulisí se mluvilo o hovorech s ruským Čeljabinskem, spekulovalo se o možnostech práce v Kazachstánu. Nic z toho nedopadlo, také kvůli složité a nepřehledné situaci po pandemii koronaviru.

Říhovi to neklaplo ani s extraligovými Pardubicemi, kde se uznávaný kouč zajímal o pozici v případě, že by Dynamo získal od města pod svá křídla podnikatel Vladimír Pitter. Na radnici však vyhrála nabídka Petra Dědka, jenž se o vize a názory šedovlasého stratéga nezačal ucházet.

Emotivnímu kouči tak nastaly všednější dny, v realitu se neproměnil ani nápad Filipa Pešána přizvat Miloše Říhu do trenérského štábu pro srpnové České hry v Brně. Pobídku svého nástupce zkušený trenér odmítl s tím, že by brněnský podnik vzal v případě návratu kompletního trenérského štábu. Což pro změnu odmítl Pešán. A nakonec se turnaj stejně zrušil.

Nyní Říhu zradilo zdraví a podle informací Sportu nejde o banalitu, za niž sám kouč považoval obtíže před loňským šampionátem na Slovensku. Tehdy během přípravného bloku musel do nemocnice v Nitře na vyšetření s bolestmi v oblasti břicha a následné pozorování.

„Všechno je v pohodě, ale nejraději bych byl samozřejmě na ledě,“ reagoval po svém návratu k týmu po dvou dnech hospitalizace. „Detaily prozrazovat nechci. Jde o banální situaci, která se stane každému člověku, a já myslím, že se to zbytečně nafouklo,“ podotkl Říha. „Všechno je v pohodě. Prostě se mi udělalo trošku zle a doktor je opatrný, tak jsme udělali veškerá vyšetření a na nich se prokázalo, že je to naprosto v pořádku,“ líčil loni v dubnu.

Po velmi solidním vystoupení na šampionátu v Bratislavě, kde Češi skončili na čtvrtém místě, Říha získal velké sympatie u veřejnosti. O to víc se posléze přetřásal krok svazu jmenovat Filipa Pešána příštím koučem národního týmu po sezoně 2019/20. Říha dal otevřeně najevo, že se jej to lidsky dotklo.

Z aktuálních dostupných informací vyplývá, že úspěšný kouč na tom nebyl po zdravotní stránce ideálně už několik týdnů, v posledních dnech se situace zhoršila a došlo na hospitalizaci v Institutu Klinické a Experimentální Medicíny v pražské Krči.

2019. Říha s partnerkou na vyhlášení Zlaté hokejky
2019. Říha s partnerkou na vyhlášení Zlaté hokejky

Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud


Články odjinud