Hlavní obsah

Prague Cup před vyprodanou arénou? Vstupenky rychle mizí

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Parkurová elita míří do Chuchle Areny. Na tři sta koní s jezdci z 23 zemí se od čtvrtka představí na čtyřdenním podniku CSIO3* Prague Cup, který divákům nabídne hned dva vrcholy. Nedělní Grand Prix a páteční Pohár národů, který Praha hostí poprvé od roku 2008. Předseda organizačního výboru Jan Andrlík rozdává úsměvy, byť má za sebou perné týdny příprav.

Foto: Jan Švanda, Právo

Chuchle Arena Praha se připravuje na čtyřdenní podnik CSIO3* Prague Cup 2020.

Článek

Jak náročné byly v porovnání s Prague Playoffs?

Nechci to úplně srovnávat, protože Prague Playoffs je úplně jiný závod, který se koná v hale a je spojený s doprovodným programem. Největší překážkou byl pro nás čas.

Který byl takřka kritický...

Měli jsme jenom osm týdnů na veškeré projektování a plánování. Třeba na první Prague Playoffs před dvěma lety trvala příprava téměř rok a na loňský skoro půl roku. Tady nám velmi pomáhá, že infrastruktura je tu víceméně připravená. Byla to jedna tribuna, ostatní jsme museli postavit a taky rozšířit stáje. Jedna třetina jsou fixní, ostatní zhotovili ve velkokapacitních stanech.

Jaká opatření jste museli přijmout vzhledem ke koronavirové situaci?

Nejzásadnější je ta, že do areálu můžeme vpustit pouze tisíc diváků. Byli bychom určitě rádi, kdyby jich mohlo přijít víc. Jsou tu instalovány fontánky s dezinfekcí pro všechny přítomné. I u vstupu na tribuny budou umístěny dezinfekční gely, které mohou diváci využít. Budeme se snažit o dodržování odstupů mezi závodníky i mezi účastníky a diváky.

Na čtvrteční program fanoušci pořídí vstupenku za 150 korun, na páteční, sobotní i nedělní soutěžní den jsou o sto korun dražší. Věříte v plnou arénu?

V tuto chvíli máme k dispozici už jen zhruba 150 vstupenek, jak na páteční, tak nedělní Grand Prix. Za tento týden se denně prodává už 50 až 100 lístků, takže si myslím, že do pátku budou vyprodané. Proto bych chtěl vyzvat návštěvníky, aby nespoléhali, že tady u pokladen budou moci koupit vstupenky, protože nemusí být už k dostání. Hlavně na páteční a nedělní program...

Velkou motivací pro české jezdce je bezpochyby možnost splnit kvalifikační limit pro účast na OH, vnímáte to podobně?

Určitě. To je hlavní, co jsme chtěli, aby naši jezdci měli možnost si splnit olympijské kvalifikační požadavky právě tady v Praze, kde budou mít podporu domácího publika.

Reklama