Móda v době korony. Přehlídka ukáže modely z látek, které zbyly z roušek

  14:08
Dva dny plné módních přehlídek nabídne nová akce Fashion2days, která se uskuteční 22. a 23. srpna na brněnském výstavišti. Návštěvníci se mohou těšit na kolekce od předních českých návrhářů i od firem, které udávají trendy.

Brněnský návrhář Pavel Jevula připravil pro přehlídku Fashion2days kolekci, která reflektuje období koronavirové pandemie. | foto: Veletrhy Brno

Brněnský návrhář Pavel Jevula připravil kolekci, která reflektuje období koronavirové pandemie.

„Modely vycházejí z aktivit nestandardní části mého života. Kolekce zahrnuje topy na jógu, běžecké legíny, župany pro sledování seriálů z gauče či bombery,“ popsal návrhář.

Zajímavé jsou i použité materiály, což jsou látky, které zbyly po výrobě roušek. Jevula vdechl druhý život i ubrusům, ze kterých vytvořil bundy a šaty.

Na přehlídkovém mole se objeví i nová kolekce #mysoul #mymind od designérů a životních partnerů Aleše a Báry Šeligových používajících značku Alešbáry. Ti tvoří z přírodních materiálů, jako je třeba merino či hedvábná organza.

Návštěvníci se mohou těšit i na modely z kolekce LINE Luďka Kellnera. Tu návrhář charakterizuje jako silný vliv temných myšlenek se světlým výhledem do budoucnosti, který končí růžovými sny.

„Chybět nebudou ani zajímavé kousky od Ivety Řádkové, Petra Kaloudy či Luďka Hanáka,“ uvedla mluvčí projektu Dita Brančíková.

Program

Sobota 22. srpna
10.30
Styl show
11.30 Designers show
13.00 Styl show
14.00 Designers show
15.00 SŠDAM – škola designu a módy Prostějov
16.00 Luděk Hanák – designer

Neděle 23. srpna
10.30 Styl show
11.30 Designers show
13.00 Styl show
14.00 Designer show
15.30 Werso – Jiřina Matoušová, přehlídka luxusního prádla

Známá designerská jména doplní tvorba studentů Střední školy designu a módy Prostějov. Lidé si prohlédnou ukázky klauzurních a maturitních prací studentů a oceněné modely ze studentských soutěží, které vznikly v rámci předmětu Navrhování oděvů pod vedením pedagogů Yvony Leitner a Radky Koskové.

Aktuální kolekce představí i vystavovatelé obchodních dnů Styl a Kabo, konkrétně společnosti Fashion M&M, oděvní družstvo Moděva Konice, Ateliér Donát či Level-Pro.

Vyvrcholením bude v neděli odpoledne přehlídka luxusního spodního prádla značky Werso od Jiřiny Matoušové.

Jednodenní lístek na módní událost Fashion2days stojí 150 korun a lze jej zakoupit pouze u vstupu na výstaviště. Návštěvníci se do pavilonu P, kde se akce koná, dostanou pěšky bránou číslo 7, autem bránou číslo 9.

Lidé, kteří mají Klubovou kartu Styl a Kabo, se na Fashion2days mohou podívat bezplatně. Více informací zjistí zájemci na www.styl.eu.

Autor: