metro.cz

Počasí v Praze

1 °C / 8 °C

Pátek 19. dubna 2024. Svátek má Rostislav

Senzace na úvod ligy amerického fotbalu. Nováček zadupal favorita

  7:00 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Přerov Mammoths vstupovali do prvního kola Paddock ligy amerického fotbalu proti Ostravě Steelers v roli jasného outsidera. Steelers jsou trojnásobní vicemistři a i letos měli patřit mezi hlavní favority na titul. První akce zápasu ale napověděla, že se nováček ligy favoritova nezalekne.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Senzace na úvod ligy amerického fotbalu. Nováček zadupal favorita | foto: Quantum Ideas s.r.o.

Hned z úvodní akce zápasu pláchl running back Michal Bock a přes celé hřiště otevřel touchdownem skóre. Opaření Steelers dlouho nedokázali najít recept na výborně hrající obranu domácích Mammoths. “Před zápasem jsme věděli, že musíme zastavit Bocka, bohužel se nám to nepovedlo,” litoval po zápase nový trenér Steelers Lonnie Hursey.

Navíc ve druhé čtvrtině se Přerovu povedlo navýšit skóre na 13:0 po spolupráci quarterbacka Michala Stokláska na Adama Žouželku. Ten musel v zápase zastoupit Bocka, který se v průběhu prvního poločasu zranil.

Ostravští se vrátili do hry před koncem poločasu díky obrovské chybě Mammoths. Lukáš Gromus se při odkopu Ostravy dotkl míče, která tím pádem mohla míč ukořistit a na hřišti tak zůstal útok Ostravy. Nabídnutou šanci zužitkovali Steelers svým prvním touchdownem v sezoně.

Steelers ale v průběhu celého zápasu tahali za kratší provaz a podařilo se jim už pouze korigovat skóre. Výborně hrající obrana Mammoths si připsala i touchdown, když přerovský Tomáš Zábranský vystihl přihrávku quarterbacka Steelers, zachytil míč a doběhl s ním až do endzóny. “Úžasný výkon obrany a útok se občas trefil a dopadlo to dobře,” hodnotil zápas hrající předseda Mammoths Petr Stejskal. “Je to určitě největší vítězství v kariéře. Bylo krásný vyhrát druhou a třetí ligu, ale tohle je určitě nejvíc,” dodal.

Mammoths hnala kupředu bezmála tisícovka hlasitých fanoušků. „Strašně nám pomáhají. Americký fotbal je v tom specifický, že diváci mohou týmu pomoc. Soupeřovu útoku znepříjemní komunikaci a rozehrání,” měl Stejskal radost z početné návštěvy na premiéru Mammoths v Paddock lize.

V závěru zápasu Steelers už jen upravili na konečných 25:22 pro Mammoths. Přerov si tak v premiéře v Paddock lize připsal nečekanou výhru proti favoritovi.

Senzace na úvod ligy amerického fotbalu. Nováček zadupal favorita

Sígrs se na výhru v derby nadřeli. Rozhodla až závěrečná čtvrtina

Brněnští rivalové se proti sobě střetli hned v úvodním kole. Alligators chtěli vrátit Sígrům loňské dvě porážky. V dresu Sígrs se představil také Filip Ondrášek, který dříve v Sígrs začínal a letos hostuje z Prague Black Panthers. „Hned jakmile bylo jasné, že s Black Panthers letos nebudeme rakouskou ligu hrát, jsem chtěl strašně moc pomoc Sígrům.”

Začátek zápasu dal připomenout na loňské ofenzivní problémy Alligators. Ve druhé akci zápasu odevzdal nepřesnou přihrávkou Tomáš Fortelný míč soupeři. Nabídnutou příležitost dokázali Sígrs využít a své první ofenzivní snažení v sezoně zakončil 1yardovým touchdownem veterán Daniel Schmied. Zdálo se, že vše směřuje k jednoznačnému průběhu zápasu.

Útoku Sígrs se nepodařilo navázat na úvodní drive a v první čtvrtině se po hřišti nedokázal posouvat. A to ani přes agresivní styl hry, kdy se rozhodli zahrávat čtvrtý down na vlastní polovině. V celém zápase pak Sígrs hned třikrát zahrávali čtvrtý down ze své poloviny hřiště. „Není moc času na delší debatu, rozhoduju o tom já po krátké konzultaci s útokem,” vysvětlil po zápase hlavní trenér Sígrs Petr Švanda.

Zkrácené hřiště díky ubráněnému čtvrtému downu dokázali Alligators vytěžit v první body sezony. Tomáš Fortelný 3 yardy od endzóny našel úplně volného Tomáše Robíška a Alligators se díky proměněnému potvrzení dostali do vedení.

Sígrs se ani přes ofenzivní trápení nerozhodli povolat z obrany Ondráška. Ten by se se svými atletickými schopnostmi útoku hodil. „Zatím to nebylo potřeba, ale když bude, tak pomůžu,” vysvětlil Ondrášek po zápase. I tak se Ondrášek do statistik výrazně zapsal, když v obraně zachytil nepřesný pass Alligators.

Nerozehranost na straně útoku Sígrs byla znát. „Náš quarterback absolvoval před zápasem pouze dva tréninky s týmem,” vysvětloval si Švanda pomalý začátek. Zpět do vedení se Sígrs dostali až 3 minuty před koncem poločasu. Quarterback Douglas Webster vzal míč a protlačil se ze 2 yardů až do endzóny. Ani podruhé Sígři nepotvrdili touchdown a skóre tak bylo 7:12.

Alligators se nepodařilo odpovědět a navíc museli řešit zranění Fortelného. Ten byl tvrdě sackován a musel střídat. Na hřiště se tak jako quarterback představila nová posila Alejandro Arce. Ani on ale nedokázal útok Alligators rozpohybovat a připsal si v zápase dva interceptiony. Podle hlavního trenéra Alligators, Johna Stevensona, by zranění Fortelného nemělo mít vliv na další průběh sezony. Kdo nastoupí v příštím zápase jako starter ale Stevenson po derby nevěděl. „Upřímně nevím. Jsem rád, že máme na tomto postu souboj o pozici v základu, to nám loni chybělo.”

Třetí čtvrtina přinesla urputnou bitvu bez výrazného ohrožení endzón. Skóre 7:12 tak vydrželo až do závěrečné čtvrtiny. V té se rozehrál útok Sígrs, který hned z úvodního drivu skóroval a získal tak pro svůj tým komfortnější náskok. Poslední body si Sígrs připsali po 36yardovém passu Webstera na Jana Hampla, který završil skóre na 7:26.

„V útoku jsme nebyli konzistentní a trápili jsme se,” litoval po zápase Stevenson. „Obrana hlavně na začátku hrála dobře, ale soupeř byl dnes lepší,” doplnil.

Sígrs si po zlepšeném výkonu v druhém poločase připsali první výhru sezony a slaví první vítězství v brněnském derby. „Dokázali jsme v pravou chvíli zabrat a zápas otočit na naší stranu. Pro nás je důležité, že do sezony vstupujeme vítězstvím,” radoval se hlavní trenér Petr Švanda.

Gladiators a Patriots také vítězně

Vysočina Gladiators potvrdila roli favoritů. Do týmu přišli na hostování z Prague Black Panthers opory jako Hráč roku 2019 Karel Augusta nebo Jan Kabát. Výkon obrany Gladiators tomu odpovídal a Ústí nad Labem Blades po celý zápas nenašli recept, jak obranu Vysočiny překonat. Gladiators si tak připsali vítězství 37:0.

Pilsen Patriots nastoupila v prvním kole Paddock ligy proti nováčkovi Prague Mustangs. Náhradník za Prague Lions sbírá v nejvyšší lize zkušenosti. „První poločas nebyl ideální. Dvě naše minely soupeř nekompromisně potrestal,” okomentoval premiéru v lize hlavní trenér Mustangs Josef Fuksa. Ve druhé půlce jsme byli jiným týmem a dařilo se nám připisovat si body. Myslím, že výsledné skóre dostatečně nevystihuje kvalitu naší hry,” dodal Fuksa k porážce 21:41.

Více radosti měl po zápase předseda Patriots Libor Kurfirst. „První polovina byla jednoznačně v naší režii. Ve druhé půli jsme si mohli dovolit vyzkoušet nové formace a zapojit do hry všechny hráče.”

Výsledky Paddock liga

  • Přerov Mammoths - Ostrava Steelers 25:22
  • Vysočina Gladiators - Ústí nad Labem Blades 37:0
  • Brno Alligators - Brno Sígrs 7:26
  • Pilsen Patriots - Prague Mustangs 41:21

Hlavní zprávy

Fanoušci dopravy mají letos žně. V Benešově se opět můžou projet Hurvínkem

vydáno 18. dubna 2024  18:05

Pražské metro zahájilo provoz 9. května 1974. Výročí si dopravní podnik připomíná po celý rok. Kromě programu spojeného s oslavami padesáti let podzemky...  celý článek

Biker Michal Maroši se divákům otevře v dokumentu Ten, co slaví každý den

vydáno 18. dubna 2024  12:00

Vrcholových sportovců je nepočítaně, ale jen pár z nich může říct, že o nich někdo natočil film. Mezi takové nově patří i biker Michal Maroši, který si i...  celý článek

Postele XXL čekají v nemocnici na pacienty, kteří mohou vážit až 500 kilo

vydáno 18. dubna 2024  5:00

Skupina sestřiček na jednotce intenzivní metabolické péče (JIMP) na III. interní klinice Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze na Karlově náměstí si...  celý článek

Před chomutovským soudem stane Pavel Zítko kvůli šíření poplašné zprávy

vydáno 19. dubna 2024  0:22

U Okresního soudu v Chomutově dnes začíná hlavní líčení s aktivistou Pavlem Zítkem. Čelí obžalobě z trestného činu šíření poplašné zprávy. Soud přijal...  celý článek