bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtyři mužstva na pokraji vyřazení, Canucks a Blues bojují o mečbol

19. srpna 2020, 17:42

Matěj Hodoval

První kolo National Hockey League se blíží do finiše. V noci ze středy na čtrvtek si mohou postup vybojovat hned čtyři týmy. O mečbol se pak utkají Kosatky z Vancouveru a St. Louis Blues.

18:00 Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets

Stav série 3-1

Vloni vypadla po čtyřech duelech Tampa, tentokráte je na pokraji vyřazení Columbus.

Každopádně je třeba dodat, že všechna utkání byla vyrovnaná a žádnému z celků se zatím nepodařilo vyhrát rozdílem tří branek.

Naposledy to byli Lightning, kdo těsnou bitvu zvládli vítězně. Čtvrtý zápas se bodově dařilo formaci Goodrow-Gourde-Coleman.

Bolts se nebudou moci ani tentokráte spolehnout na Stevena Stamkose, Blues budou postrádat Andersona a Merzlikinse. 

22:00 Boston Bruins – Carolina Hurricanes

Stav série 3-1

Kolaps, který může stát Canes sérii.

Na začátku třetí periody zatím posledního klání série by asi málokdo předpokládal, že nyní bude mít Boston postup na dosah.

Ještě ve 47. minutě totiž vedli svěřenci Roda Brind'Amoura 2:0, pak to ale šlo s Carolinou z kopce. V čase 47:26 odstartoval bostonskou jízdu Jake Debrusk, který pak také uzavřel gólové konto svého týmu v 55. mintě. Bruins dokázali vstřelit čtyři branky, z čehož se již nestihli Hurricanes vzpamatovat.

Boston naopak může ze skvělého výkonu ve třetí periody těžit. Bruins by navíc mohl pomoct i český ostrostřelec David Pastrňák. Dle slov trenéra Cassidyho je větší šance, že havířovský rodák nastoupí v pátém klání.

23:30 Colorado Avalanche – Arizona Coyotes

Stav série 3-1

Demolice a krok od postupu. 

Také Colorado může slavit postup do druhého kola letošní vyřazovací části, k čemuž se výrazně přiblížilo v posledním utkání.

Avalanche v sérii trápil především jeden muž na straně Yotes. Darcy Kuemper byl fantastický, v uplynulém klání si však vybal veškerou smůlu.

Gólmana Kojotů po čtyřech inkasovaných gólech střídal, Laviny přidaly další tři trefy proti Antti Raantovi a nakonec slavili jasné vítězství 7:1.

Otazník visí nad starty dvou útočníků. Colorado se dost možná bude muset obejít bez Vladislava Namestnikova, na straně Yote je pak podobná situace u Conora Garlanda. 

02:00 Philadelphia Flyers – Montreal Canadies 

Stav série 3-1

Série gólmanů.

Vyjma druhého střetnutí, ve kterém Montreal vyhrál 5:0, moc gólů k vidění není. Zásluhu na tom mají především famózní maskovaní muži na obous stranách – Carter Hart a Carey Price.

Zatímco Price už je v National Hockey League takovou zárukou kvality, Hart si teprve jméno dělá. A už ve dvaadvaceti letech se o něm mluví jako o hvězdě. Vždyť mladý Kanaďan udržel v posledních dvou zápasech play-off pokaždé čisté konto.

Vzpamatuje se Montreal, nebo bude následovat Chicago a jejich cesta vyřazovací částí skončí?

04:30 St. Louis Blues – Vancouver Canucks

Stav série 2-2

Vypadalo to na malér, Blues se ovšem dokázali vrátit do série.

Vancouver vstoupil do série perfektně, po dvou zápasech byla parta kolem produktivního kapitána Bo Horvata na dvou výhrách, krize loňského šampiona se naopak prohlubovala.

Jenže teď je tomu jinak. Bluesmani dokázali třetí duel urvat v prodloužení, skončila série proher a tým to povzbudilo. Výhrou 3:1, kterou třemi kanadskými body řídil Ryan O'Reilly, pak se svým soupeřem srovnali krok.

Velkým impulsem bylo nasazení Jakea Allena mezi tři tyče. Třicetiletý Kanaďan zapsal v obou zápasech přes 95% úspěšnost zákroků. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.