Herečka Anna Kameníková: Pod polštářem mám ametyst, navozuje hezké sny

19. srpen 2020

Na druhém konci telefonní linky v chaotické rubrice Brambora s vejcem byla tentokrát talentovaná herečka a mimo jiné také autorka kuchařky Anna Kameníková, rozená Linhartová. Moderátorská dvojice Ivana a Aleš se jí hned zkraje vyptávala, proč se vdávala na dnešní poměry relativně brzo. „Svatba pro mě má čistě romantický význam… Když to přišlo, tak jsem to vzala,“ shrnula stručně, ale důrazně držitelka nominace na Českého lva za rok 2011.

Kromě všetečných dotazů na záludnosti manželského svazku zajímalo Aleše s Ivanou také to, jaký kámen má představitelka jedné z postav seriálu Semestr nejradši. Jedná se prý o ametyst, a Anna má jeden tento nerost dokonce pod polštářem, protože údajně navozuje hezké sny.

Milovnici statistik (a půvabného výrazu „manža“) Ivanu ještě zajímalo, kolik rozhovorů měsíčně rodačka z Prahy poskytne a zda ji to baví. „Někdy se nic neděje a pak najednou se jich nahrne třeba šest,“ spočítala Anna Kameníková a dodala, že jsou i horší věci než rozhovory. S tím samozřejmě musela jak Ivana, tak věčný oponent Aleš souhlasit.

V hudebním okénku jsme vycestovali do Švédska a do roku 1993 za hitem Great Blondino od projektu Stakka Bo. Za ním stojí Johan Renck, který je podle skvělého zpěváka Aleše dobrý lyžař, ale hlavně režíroval úspěšný seriál Černobyl.

Proč se Anna Kameníková ostříhala dohola a co má její manžel společného s Janem Čenským? Kdo a kde měl klíště a je vůbec vhodné to řešit? Má Ivana hovězí krk, nebo má spíš Aleš jalový humor? Pusťte si celou rubriku Brambora s vejcem, která je opět nasosaná informacemi jako klíště krví.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.