Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pražští kadeřníci o návratu roušek: „Čekali jsme to, nejsme nadšení“

19. srpna 2020
18:13

Od 1. září se roušky vrátí také do kadeřnictví a kosmetických salonů. Podle oslovených pražských kadeřnických salonů se na znovuzavedení roušek připravují. Někteří kadeřníci s opatřením dopředu počítali a rouškami se zásobili. Všechna kadeřnictví jsou ráda, že nemusí mít opět štíty na obličeji.

Do kadeřnictví se vrátí roušky a budou je muset nosit povinně všichni: „Nikdo nebude nadšený, kadeřníci ani zákazníci. Je to ale nařízení vlády a musíme ho respektovat,“ řekl majitel pražského kadeřnického salonu Robert Starý. Není to podle něj takový problém, pokud se nevyžaduje nošení současně štítu a roušky.

Salon podle Starého v současné době funguje jako před pandemií, zákazníci se vrátili. Zda povinnost nošení roušek některé lidi od návštěvy kadeřnictví odradí, podle Starého ukáže čas. Někteří zákazníci podle něj problém s rouškou měli, uvedl.

Doufáme, že roušky seženeme

„Znovuzavedení roušek jsme očekávali a dopředu jsme zajistili roušky jak pro zaměstnance, tak pro klientky. Jsem rád, že jsme informováni s předstihem a doufám, že si naši kolegové ve službách roušky stihnou včas zajistit a hlavně že jich na trhu bude tentokrát dostatek,“ řekl manažer pražského kadeřnického studia Ten pocit Milan Straka.

Služby jako kadeřnictví, kosmetika či manikúra mohly v rámci vládního uvolňování obnovit činnost 11. května. Kromě dalších bezpečnostních a hygienických opatření museli být kadeřníci či kosmetičky při kontaktu se zákazníkem vybaveni rouškou a ochranným štítem. Mnohým toto nařízení připadalo nadbytečné a žádali o jeho zrušení.

Nošení roušek při pohybu mimo domov bylo v České republice povinné od poloviny března, postupně bylo zmírňováno. Nejdříve lidé mohli roušky přestat nosit venku, ve většině vnitřních prostor zůstaly do 1. července. V pondělí vláda oznámila jejich znovuzavedení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa