Případ muže s koronavirem, jehož v Pardubicích neošetřili, řeší policie

  18:46
Policie začala řešit případ muže, kterého s nákazou koronavirem neošetřili v pardubické nemocnici a on později v Nemocnici Na Bulovce zemřel. Na případ včera upozornil deník MF DNES a iDNES.cz.

Nemocnice v Pardubicích | foto: Pardubický kraj

„Mohu vám potvrdit, že se policie tímto případem zabývá. Bližší podrobnosti v tuto chvíli nemám k dispozici,“ řekla iDNES.cz mluvčí policie Pardubického kraje Ditta Holečková.

O zahájení vyšetřování informovala jako první Česká televize.

Dvaačtyřicetiletý muž se symptomy nemoci covid-19 dorazil do nemocnice počátkem srpna. Podle hygieniků jej tam přímo s podezřením na nemoc poslala ošetřující lékařka.

Pardubičtí lékaři muže ovšem neošetřili a ani neotestovali a odeslali ho do Městské nemocnice v Čáslavi, která nemá ani infekční oddělení.

Tam se u muže nákaza covidem-19 potvrdila, jeho stav se zhoršil, a i přes podání remdesiviru po převozu do pražské Nemocnice Na Bulovce zemřel. Podle mluvčí zařízení byl obézní a měl i řadu dalších rizikových faktorů

Pardubická nemocnice se hájila tím, že její oddělení mělo příliš mnoho práce. Muži proto nabídla čekání, nebo právě odjezd jinam.

Autor: