Vstupenky online

Valaši míří poprvé mimo Lapač, ve čtvrtek se představí v Polárce

Jan Tajzler • 19.08.2020

První přípravné utkání mimo domovský Lapač sehrají vsetínští hokejisté ve čtvrtek od 18:00 v hale Polárka proti Frýdku-Místku. Toto utkání je tedy již oficiálně součástí turnaje O pohár RT Torax, nebude tedy odvetou za první vzájemný zápas. Frýdek-Místek si vůbec poprvé v přípravě vyzkouší domácí prostředí, Vsetín na Polárku nemá příliš dobré vzpomínky, dokáže se tentokrát vrátit s cenným skalpem rysů?

Frýdek čeká domácí premiéra

Od konfrontace na Lapači se Frýdek-Místek stihl utkat v rámci regionálního derby s Havířovem na jeho ledě. Do utkání nevstoupil příliš dobře, přesto po první dvacetiminutovce držel hratelný výsledek 0:1. Pokud Frýdek mohl zápas otočit ve svůj prospěch, pak měl k tomu příležitost v prostředním dějství, ale přesilové hry, které si rysi vymohli přišli vniveč. Domácí Slezané pak definitivně rozhodli ve 3. třetině a Frýdek se tak musel rivalovi sklonit v poměru 2:4.

Frýdek-Místek doposud odehrál tři přípravná střetnutí, všechna na ledech soupeřů, nyní se poprvé po dlouhé pauze představí v domácím prostředí haly Polárka, kde to pro Vsetínské nikdy není jednoduché. Domácím příznivcům by se poprvé mohla ukázat zkušená posila Ondrej Šedivý, jenž premiérovou trefu ve frýdeckém dresu zaznamenal právě v poslední konfrontaci na Lapači. O místo v sestavě třinecké farmy nadále bojuje řada mladých hráčů.

Jak jsme již zmínili, hala Polárka není Vsetínu zrovna příjemnou destinací. Naposledy zde Valaši zvítězili ve finálové sérii 2. ligy skupiny Východ v play-off 2016, když si po třetím utkání odvezli vedení v sérii 2:1 na zápasy, jak to nakonec už dopadlo, všichni víme, právě od roku 2016 je Frýdek-Místek prvoligovou adresou a v dosavadních vzájemných zápasech se proti Vsetínu v domácím prostředí vždy radoval z vítězství.

Naváže Vsetín na vítězný start přípravy i venku?

Vsetín zatím stihl odehrát dvě přípravná střetnutí, po obratu s Frýdkem-Místkem, kdy otočil nepříznivý stav z 0:2 na 3:2, přišla na řadu konfrontace s druholigovou Kopřivnicí. Obraz hry vypadal jasně, prvoligoví Valaši byli všude o krok dřív a na branku Kopřivnice vyslali 42 střel. Vsacany však v úterním podvečeru trápil navrátilec na Lapači a to brankář Petr Hromada, jenž má na svém kontě nesmazatelnou zásluhu na vsetínském postupu do druhé nejvyšší soutěže. Při svém návratu do známého prostředí povolil domácím skórování až ve 28. minutě utkání, následně zlikvidoval několik dalších slibných příležitostí Vsetína, ale konečnému vítězství domácích 3:0 zabránit nedokázal.

V utkání s Kopřivnicí si první branku ve vsetínském dresu připsal na své konto Jan Bartko a právě on se tentokrát vrátí do jemu známého prostředí Polárky, kde v loňské sezoně působil. Druhou branku v přípravě obstaral také Roman Vlach a vychytanou nulou se blýskl David Gába, jenž doposud odchytal kompletní dvě utkání, která Vsetín v přípravě odehrál.

Valaši vstoupí do turnaje O pohár RT Torax v Polárce od 18:00. Průběh utkání můžete sledovat prostřednictvím serveru onlajny.com, přenos bude mít v režii redakce Frýdku-Místku.

Sestavy v posledním utkání:

Frýdek-Místek Malík (Švačara) – Jenáček, Malík, Adámek, Kubíček, Vosátko, Homola – Matěj, Macháček, Mikulík – Blaško, Przybyla, Martynek – Konečný, Pindel, Flok – Tomi, Geidl, Klimša.

Vsetín: Gába (Tkadlec) – Kožený, Smetana, Bartko, Ondračka, Jenáček, Hryciow – Březina, Vlach, Gorčík – Půček, Rehuš, Klímek – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Pospíšil.

banner pod článkem