Hlavní obsah

V Moravskoslezském kraji stouply hladiny řek, domy voda neohrožuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hladiny některých řek v Moravskoslezském kraji kvůli silným dešťům v noci a dnes dopoledne výrazně stouply. Podle Povodí Odry platil ke středečnímu podvečeru první stupeň povodňové aktivity na 11 místech.

Foto: Hildenbrand Karl-Josef, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Na Olši v Českém Těšíně a Dětmarovicích je druhý stupeň, ale ani tam by hladina neměla výrazně stoupat. ČTK to řekla mluvčí povodí Šárka Vlčková. Podle ní nikde voda neohrožuje lidská obydlí. Hasiči kvůli dešti evidovali okolo 200 zásahů.

„Nejvíce pršelo na východě Beskyd. Pro srovnání můžeme uvést, že na jesenické části kraje, u Slezské Harty spadlo za posledních 24 hodin 54 milimetrů srážek. Naopak na Lysé hoře v Beskydech to za stejné období bylo 101 milimetrů," uvedla Vlčková dnes dopoledne.

Cítím se výborně, vzkázal policista, kterého v Beskydech zasáhl blesk

Krimi

Nejdramatičtěji vypadala situace v Českém Těšíně - Balinách, kde Olše vystoupala na úroveň druhého stupně. Podle prognózy meteorologů, by ještě mohla dosáhnout třetího stupně. „I tam hladina klesá. Může ale přijít ještě nějaký dotok. Ale i kdyby se hladina dostala na třetí stupeň, nebude to znamenat ohrožení zástavby. Kapacita koryta je dostatečná," řekla Vlčková. Dodala, že druhý stupeň je ještě na Olši v Dětmarovicích a Morávce ve Vyšních Lhotách.

V Návsí na Frýdecko-Místecku po 17:00 sjela část břehu malého rybníka. „Rybník vytekl, takže škody vznikly hlavně rybářům, na jiném majetku ne," řekla starostka Lenka Husarová. Nikdo nebyl ohrožený. Policejní mluvčí Eva Michalíková řekla, že policisté místo ohraničili, aby tam nikdo nechodil.

Situace by se podle předpovědí počasí neměla výrazněji zhoršovat. V noci už nemá pršet vůbec. „Další srážky jsou očekávány až v neděli," doplnila Vlčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám