Spolek odtahovkářů zveřejnil dopis policejního prezidenta ministrovi

Spolek odtahových služeb zveřejnil na sociální síti dopis policejního prezidenta Jana Švejdara ministrovi dopravy Karlu Havlíčkovi. Policejní prezident se v dopise ministrovi vyjadřuje k návrhu poslance Josefa Kotta (ANO) stanovit policistům povinnost informovat o každé nehodě správce komunikace (Ředitelství silnic a dálnic).

Nehodové centrum pojišťoven (NCP) vzniklo v roce 2009 na základě memoranda Policejního prezídia ČR a České kanceláře pojistitelů z potřeby zajistit zejména při dopravních nehodách obnovení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu odstraněním nepojízdných vozidel tvořících překážku v provozu na pozemních komunikacích. Do realizace projektu je zapojeno 14 pojišťoven a 6 jejich smluvních asistenčních služeb.

Policejni prezident Švejdar v dopise ministrovi Havlíčkovi hájí současný systém spolupráce policie a pojišťoven skrz Nehodové centrum pojišťoven, které podle Spolku odtahových služeb nepotřebuje jako partner policie ani základní identifikační údaje.

„Dlouhodobě osvědčené zajišťování odtahů prostřednictvím „Nehodového centra pojišťoven“ a to již od roku 2009 lze považovat rovněž za účinný protikorupční nástroj,“ napsal policejní prezident Švejdar ministrovi dopravy.

Policejní prezident Jan Švejdar byl do funkce jmenován od 1. 12. 2018, nahradil Tomáše Tuhého. Před nástupem na post policejního prezidenta, vedl pardubické krajské ředitelství policie.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů