Nejlepší filmy na Netflixu s českým dabingem

nejlepší filmy na netflixu s českým dabingem

Jestliže preferujete filmy s českým dabingem, Netflix v dnešní době je již správnou volbou. Vybrali jsme nejlepší filmy na Netflixu s českým dabingem.

96 hodin

Bryan rozhodně nepatří mezi chlapíky, které byste si měli znepřátelit. O tom se přesvědčí parta obchodníků s bílým masem, která si vytipovala jeho dceru Kim jako kořist při jejím výletu do Paříže s nejlepší kamarádkou. Mladík, se kterým se seznámily na letišti, s nimi jel až do podnájmu, kde měly dívky trávit dovolenou, a pak k nim zavedl své kumpány. Kim zrovna volala otci, když viděla, jak druhou dívku unášejí, a Bryan tak byl vzdáleným svědkem i jejího boje s násilníky. Dívka mu však stihla útočníky popsat, takže se bývalý elitní agent vydává do Evropy, aby zachránil dcerku před prostitucí a cizince potrestal za jejich činy. Jeden z nejdrsnějších filmů Liama Neesona. (Lenka Hrůzová)

Birdman

Alejandro González Iñarritu byl vždy považován za skvělého tvůrce, Birdman bude ovšem nejspíš navždy považován za jeho vrchol. Film je naprosto odlišný od ostatních nejen letošních projektů. Od všudypřítomných bicí, přes nezvyklý pohyb kamery až po několik málo trikových sekvencí, povedlo se naprosto vše. Birdman je jednoduše skvělý film. Nejedná se o komedii, u které by se divák smál gagům od začátku do konce, je to spíše feel-good film, jenž vám naprosto zlepší den, i když vás nečeká nijak výrazný počet pozitivních scén. (Adam Škaloud)

Drahokam

Drahokam je neskutečně našlapaný, energický film, který vás nenechá oddychnout. Jeho titulní protagonista sám sobě na hlavu vrší jeden problém za druhým v neustávající honbě za penězi a vymaněním se z nepříznivé situace hrozícího vlastního zadlužení. Adamu Sandlerovi seriózní poloha skutečně sedí a ač bych mu já sám Oscara asi nedal, jsem toho názoru, že alespoň tu nominaci by si zasloužil. Když má k dispozici vhodný materiál, je vážně výborným dramatickým hercem. Tohle je nejen na hony vzdálené tomu, čemu se běžně věnuje, ale je to opravdu dobré. Role je zde herci napsána na míru a dá se jednoznačně říci, že celému filmu i zbylému obsazení naprosto dominuje. Jde o povedený počin s jedním z nejlepších a dost možná i nejpřekvapivějších konců, který ovšem poté, co se nad ním zamyslíte, začne dávat smysl. (Tomáš Lesk)

Dva papežové

Anthony Hopkins se po delší době vrací ve velmi osobité roli ve filmu Dva papežové, kde mu skvěle sekunduje Jonathan Pryce. Film Fernanda Meirellese, k němuž scénář napsala vycházející hvězda Anthony McCarten (Nejtemnější hodina, Bohemian Rhapsody, Teorie všeho), patří mezi nejlepší životopisné filmy posledních let. (Jaroslav Thraumb)

Harry Potter (kompletní nabídka)

Dobrodružství Harryho, Hermiony a Rona odehrávající se ve světě čar a kouzel si získávají další a další generace věrných fanoušků, kteří na příběh chlapce, jenž zůstal naživu, nedají dopustit. Filmové zpracování Harryho Pottera znamenalo výhru v jackpotu. Knižní série, která byla předurčena stát se veleúspěšnou filmovou franšízou, příkladně naplnila svůj potenciál a jestli si někdo myslí, že s druhou částí Relikvií smrti to skončilo, nechť se zamyslí znovu. Svět čarodějů a mudlů je tak bohatý na všemožné dějové linie a příběhy, které by byl hřích nevyužít. (Martin Steinbach)

Fantastická zvířata a kde je najít

Fantastická zvířata jsou vyváženým mixem kouzelné zábavy a dospělejší podívané, na jakou jsme byli zvyklí z Yatesových adaptací Harryho Pottera. Přináší řadu svěžích nápadů, perfektní vizuální podívanou a zajímavý příběh s dobře napsanými postavami, s nimiž se snadno sžijete a budete se těšit na jejich další dobrodružství. Celkově se jedná o znamenitý příspěvek do světa J. K. Rowlingové, který směle nese odkaz starší série, ale zároveň i stojí pevně na vlastních nohou a buduje zázemí pro silný příběh, který bude následovat v dalších dílech. A vypadá to na velkolepou podívanou. (Tomáš Lesk)

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

„Cenit si života není slabost.“ Tak by se dalo víceméně shrnout jedno z nejzásadnějších poselství protiválečného filmu. Říci, že Gibson ještě nepatří do starého železa, by bylo značně nevystihující. Hacksaw Ridge je nesmírně silný, emocemi nabitý a naturalistický snímek a vůbec nevadí, že je napěchovaný patosem a náboženskou vírou a tématikou. To proto, že to vše má v příběhu svůj neoddiskutovatelný smysl a výborně podtrhuje a doplňuje celkové dění. Explicitnost a brutalita není přehnaná a naopak přispívá k nezastřenému a uvěřitelnému pohledu na válečné šílenství. Pokud chcete vidět dojemný a jednoduše výborný dramatický válečný film o soucitu a úctě k lidskému životu, neváhejte. Dostal se k nám totiž jeden z aspirantů na nejlepší filmy tohoto roku… (Tomáš Lesk)

I dva jsou rodina

Pokud se vám líbily snímky Omara Sye jako byli Nedotknutelní, Samba nebo Monsieur Chocolat, je velice pravděpodobné, že se vám taky zalíbí I dva jsou rodina. Pokud jste navíc jako já fanoušky filmů u nichž se nedočkáte happyendu, pak návštěva kina takřka povinností. Sy se v roli Samuela cítí jako ryba ve vodě, a proto se na jeho nelehký osud vydržíte bez problémů dívat dvě hodiny a ještě vám to ani nepřijde jako dlouhá doba. Podané herecké výkony jsou nadprůměrné a jejich kombinace s kvalitním scénářem a dojemným příběhem je de facto půlka úspěchu. (Lenka Hrůzová)

I Love You Phillip Morris

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje… Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169.

Irčan

Irčan odráží zcela autentického Scorseseho tak, jak jsme ho znali. Hraje si s očekáváním a napětím, i navzdory své sofistikovanosti a retrospektivnímu pojetí exceluje ve struktuře vyprávění, která je přehledná a živá, a v neposlední řadě funguje jednak jako nezávislý a od kontextu oddělený celek, ale jednak jako nenucené nostalgické pokračování notoricky proslulé éry, díky čemuž – pokud tuto éru milujete stejně, jako já – se na ty skoro čtyři nádherné hodiny vrátíte zpátky tam, kam jste si mysleli, že už se nikdy vrátit nemůžete. Z tohoto hlediska jde o jednoznačně nejlepší žánrový film a jeden z vůbec nejlepších filmů třetího tisíciletí. Totální Scorsese porno. (Jaroslav Thraumb)

Král

Král Jindřich IV. zemřel. Mladý princ, který o anglický trůn nestojí, je přesto nucen vládnout své zemi jako Jindřich V. a dotáhnout bitvu svého otce do zdárného konce. Toho ovšem nedosáhne bez politického umu a krve na svých rukou. The King vychází z her Williama Shakespeara. Režie snímku se ujal David Michôd, jenž je i spoluautorem scénáře. V hlavních a vedlejších rolích se představí Timothée Chalamet, Joel Edgerton, Robert Pattinson a Ben Mendelsohn.

Noe

Aronofskyho verze není nejusedlejší. Začíná jako hrdinský epos, který se postupně rozvine v trikově vymakaný katastrofický biják, za který by se nemusel stydět ani Roland Emmerich a teprve až ke konci filmu se ukáže komorní drama, pro které je Aronofsky známý. A je třeba uznat, že část filmu, která se již odehrává uvnitř archy, je hned o několik úrovní lepší. Bohužel ta část přichází až příliš pozdě na to, aby film vyzdvihla z bahnitého průměru. Film celkově působí hodně roztříštěně, nejen kvůli změnám formy vyprávění, ale i otázkami, které si klade a postoji, které k nim zaujímá.  (Jana Trnková)

Pátý element

Snímek Luca Bessona je další z řady kultovních a srdcových záležitostí, jíž uběhlá léta neubírají nic z onoho příhodného kouzla. Pátý element se odehrává v New Yorku v 23. století. Země má být co nevidět zničena obří ohnivou koulí, jež se na ni řítí. Tento kolos může zastavit jedině Pátý element. Jde o Nejvyšší existenci, propojující čtyři základní Elementy – vzduch, vodu, oheň a Zemi, které pouze společně, jako jediná Moc, mohou zastavit blížící se Zlo… Do víru dění je nechtěně vržen bývalý agent tajné služby (Bruce Willis) a spolu s neznámou krásnou mimozemšťankou (Mila Jovovich), musí čelit strašnému Zorgovi (Gary Oldman)… (Tomáš Lesk)

Případ Sloane

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho.

Půlnoc v Paříži

Kouzelná podívaná Woodyho Allena pohladí na duši. Spisovatel Gil se svou snoubenkou zavítá do Paříže, aby zakusil krásy a jedinečnost tohoto města. Při svém nočním toulání neznámýmí uličkami objeví možnost, jak se vrátit do doby velikánů uměleckého světa 20. let 20. století. Film pohladí na duši a zároveň bude dbát na váš intelektuální rozvoj. Po jeho zhlédnutí bude chuť přečíst si něco od Hemingwaye či Fitzgeralda téměř k nevydržení. (Daniel Birgus)

REVENANT Zmrtvýchvstání

Režisér Alejandro Iñárritu (Birdman, Babel) se zčásti inspiroval novelou od Michaela Punkeho, který čerpal ze skutečných událostí. No, je hlavně důležité, že v titulcích bylo uvedeno „zčásti“, poněvadž co všechno Glass ve filmu přežije, to je naprosto neskutečné. Skvělá Lubezkiho kamera. Skvělý Tom Hardy, jenž DiCapria, dle mého názoru, ve filmu předčil. Po fenomenální akční sekvenci a úžasné scéně s medvědí samicí přijde, bohužel, hodně dlouhá nudná pasáž, kterou nezachrání ani krásné scenérie. Jako celek to nakonec funguje, ale délka film strašně, ale strašně zabíjí. Což je velká škoda. Mohlo to být daleko lepší. (Lukáš Vaněk)

Rivalové

RUSH

Sám za sebe říkám, že takto povedený film jsem v kinech už dlouho neviděl. Můžete namítnout, že i v létě jsme viděli moc dobré snímky – třetí Iron Man, Muž z Oceli nebo druhý Star Trek. S tím naprosto souhlasím, ale upřímně – Rivalové jsou ještě o třídu výše. Vděčí za to bezchybné režii Rona Howarda, chytrému a silnému scénáři Petera Morgana a (ne)uvěřitelným hereckým výkonům (nominaci na Oskara pro Daniela Brühla prosím). Strhující, dojemné, vtipné, dramatické a nezapomenutelné. Pro mě jako diváka jsou zatím Rivalové naprosto jednoznačně filmem roku 2013. (Martin Steinbach)

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

Švédský Forest Gump, i tak by se mohl tento film jmenovat. Celosvětový hit podle bestselleru Jonase Jonassona, oceněný v roce 2016 Oscarem za make-up. Mimo jiné je v současnosti nejdražším filmem švédské kinematografie. Vypráví o Allanu Karlssonovi, který žije v domově důchodců a v den svých stých narozenin zmizí – rozhodne se pro útěk, a tak vyleze z okna. Takhle jednoduše začíná jeho další úžasný příběh, ve kterém se omylem dostane ke kufru plnému peněz, takže ho začnou hledat zločinci, kterým se to nelíbí, pak je hledám policistou, kterého zavolal domov důchodců, a do toho všeho nám stařík vypráví svůj pestrý životní příběh. (Dominika Zmítková)

Terapie láskou

Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní 4 nominacemi na Zlaté Glóby a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon.

Tři dny ke svobodě

Život se zdá být pro Johna Brennana (Russell Crowe) perfektní až do chvíle, kdy je jeho žena Lara (Elizabeth Banksová) zatčena kvůli vraždě, kterou údajně nespáchala. Tři roky, než padne rozsudek, se John snaží udržet rodinu pohromadě, vychovává jejich syna Luka (Ty Simpkins) a učí na univerzitě. Mezitím usilovně pátrá po každém dostupném důkazu, aby dokázal, že je jeho žena nevinná. Po zamítnutí posledního odvolání začne mít Lara sebevražedné sklony a John se rozhodne pro jediné možné řešení: pomoci své ženě uprchnout z vězení. Nechce se nechat odradit tím, že je bez šance, ani tím, že s tím nemá žádné zkušenosti a snaží se vymyslet a propracovat plán útěku.

Vrtěti ženou

Pokrokoví lékaři nemají na konci 19. století v prudérní Anglii na růžích ustláno. Jedním z nich je i mladičký doktor Mortimer Granville, který nastoupil jako asistent londýnského lékaře Roberta Dalrympleho, odborníka na léčbu ženské hysterie. Jako lék používají „ruční masáž“, která se u pacientek setkává s nemalým nadšením. Mortimera však kvůli množství práce začnou trápit silné křeče v rukou. Pomoc najde u svého pokrokově smýšlejícího přítele, lorda Edmunda, který propadl kouzlu nového vynálezu – elektřině. Jeho plán na elektřinou poháněné „oprašovátko“ vnukne Mortimerovi originální nápad. Vrtěti ženou je svěží romantická komedie o překvapivém, ale pravdivém vzniku prvního elektricko-mechanického vibrátoru a o tom, že hysterii není nutno léčit návštěvou lékaře.

Vyproštění

Vyproštění je slušným (a docela drsným) akčním filmem, u kterého nejvíce zamrzí promarněný potenciál. Protože je velmi citelné, že mohlo jít opravdu o výborný snímek. Takto se jen v jedné ve dvou scénách hned vprostřed filmu vyšvihneme nad průměr, aby vše tak nějak vyšumělo do ztracena bez nějaké hmatatelnější gradace, či naplňujícího finále. Byť to příjemný závěr maličko zachraňuje, spolu s naplněným osudem hlavního hrdiny, kterému chybí zbytečný patos (což je dobře). Upřímně doufám, že se v tomto případě sequelu nedočkáme, protože vcelku uspokojivě uzavřenou linku hlavního hrdiny (tady se jedině dá hovořit o nějakém vývoji postavy) by to dokonale pohřbilo. (Tomáš Lesk)

Zkrocená hora

Jake Gyllenhaal a zesnulý Heath Ledger ztvárnili ve filmu Zkrocená hora kovboje a rančera, kteří se stali nejlepšími přáteli a prožili si spolu veškeré strasti a radosti života. Ennis a Jack se setkali na hoře Brokeback, když společně hlídali stádo. Společně strávené noci brzy přerostou v nejlepší přátelství, a nakonec v nich osamělost hory probudí dlouho potlačovaný cit. Jejich životy se ale rozdělí. Ennis se ožení se svojí přítelkyní, která mu porodí dvě dcery, zatímco Jack se zamiluje do královny rodea, se kterou má následně syna. Jejich cesty se ale znovu zkříží, díky Jackově cestě do Ennisova bydliště a jejich láska opět propukne navzdory manželkám a dětem. Ang Lee si odnesl Oscara za režii, film získal další dvě sošky za adaptovaný scénář a hudbu. (Tereza Filounková)

Zmizelá

Fincher dokazuje, proč je považován za jednoho z nejtalentovanějších tvůrců v současném Hollywoodu. Snímek je sice označován jako kriminální thriller, ale moc akčních scén tu nenajdete. Ale to není rozhodně na škodu. Máme tu plno na první pohled komorních záběrů, které však svým celkovým vyzněním a dynamikou zúčastněných postav vytváří takovou silnou atmosféru, že by se dala krájet. Zmizelá má sice pomalý rozjezd, ale nenechá vás vydechnout již zhruba po první čtvrthodině. Zmizelá je atmosférický thriller, při jehož sledování budete po celou dobu zařezaní do svých sedaček. Fincher opět boduje a dokazuje, že ani zdánlivě banální zápletka v jeho podání není nuda. S klidným svědomím se můžu přidat do tábora očekávajícího pár zlatých plešounů pro tento snímek. (Daniel Birgus)

Pokračuj na nejlepší horory na Netflixu