QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Festival na ulici začne už v pátek. Doprovodný program bude bohatý

20.08.2020 10:00

Od 21. do 29. srpna se na čtyřech scénách vystřídá přes sto kapel od Burmy Jones přes Tabasker až po Cop a Poutníky. Vstup na festivalové akce je zdarma!

1

Devítidenní Festival na ulici se bude konat od 21. do 29. srpna na čtyřech scénách v ulicích Plzně – na náměstí Republiky, U Branky, v Proluce a v Zach's Pubu.

Tento víkend bude patřit rocku a beatu. Na náměstí Republiky vystoupí Burma Jones, X-Cover, Semtex, ILL Fish, Povodí Ohře, Hibaj, Jirka Mucha Trio a další. Rockovou sérii uzavře v neděli večer plný českých basových legend pod názvem Můj táta Dědek. V Proluce si zahrají  například Ženeveš, Na Starý Kolena Band, Kočku do kotle nebo Laik. Scéna U Branky bude hostit kapely Důležitá In Formace, Čekišó, Crimson Fields, The BlueSouls a další.

Od 24. do 26. srpna si na své přijdou milovníci žánrů crossover /alternative. Na náměstí Republiky jim zahrají Tabasker, Buster Nixon, Mr. Elastik, V3Ska, Frajara Putika, St. Johnny a další. V Proluce se vystřídají například Unlucky Funkers, Seventh Passion, Ivan Audes trio, Magic Mushroom, a u Branky odehrají své koncerty kapely Nízká Úroveň, Fousovo surikata, Johnny Service, Dozen Street, Jan Jelen Band a další.

Folk, country a trampská hudba přijde na řadu na konci týdne, ve čtvrtek a v pátek 27. a 28. srpna. Na náměstí Republiky zahájí Poctu trampské písni a oslavu 100 let od jejího založení Jindra Kejak, Duo Komáři a Přelet MS, v pátek zde zahrají Poutníci, Cop a  BlueGate. V Proluce vystoupí The Bowře, Čáry Máry, Michal Willie Sedláček, Alternativa, Fregata. Scéna U Branky přivítá Chicken hell, Norimberský reprák - trojice kapel z Norimberka, Jahtec Jammin’Job.

V sobotním festivalovém finále se žánry zase namíchají a mohou tedy dorazit všichni. Zahrají jim například kapely Young Freaks, MEME, Electric Therapy, The Mordors, III. Míza, Petr Mach nebo Prsten.

Doprovodný program se bude od pátku odehrávat na různých místech v Plzni. Za zmínku stojí výstava obrazů J. Lichtenberga, projekt P. Jurkovič a nebeské kytary a Coffee Audio – garážová hi-tech v Hudebninách Houdek, Divadlo Rámus v Proluce či hudebně gurmánský večer pod názvem Máme maso, přilož kytarou, vol. 7 v Restauraci ŠachMat.

"Rodiny, děti a sportovce zveme na Hrejnu - dětskou zónu v Šafaříkových sadech, do Schované kavárny na Kryštofovy roboty, na Kuličkovou dráhu do Křižíkových sadů, nebo americký fotbal v Proluce či jógu v Šafaříkových sadech. Ve středu 26. srpna bude večer patřit Slam poetry, na scéně U Branky vystoupí Švéd, Lef L´Leviatan, Mikeš a Anatol Svahilec, mistr ČR z roku 2014,“ sděluje za organizátory Martina Ptáčková.

Chybět nebude ani Market na ulici, který dává prostor především neotřelým zajímavým prodejcům s vlastní výrobou a designem ve dnech 25. a 26. srpna od 10 do 17 hodin na náměstí Republiky. 

FOTO: ilustrační, V. Samek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24