20. srpna 2020 • 11:20

Hladkého zajímavý přestup! Míří do Manchesteru, klub vlastní legendy

Autor: mik, jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český gólman Václav Hladký přestoupí do nového týmu! A velmi zajímavého. Devětadvacetiletý brankář mění Skotsko za Anglii, kde brzy podepíše smlouvu v Salford City. Jde o ambiciózní klub z Manchesteru, který hraje League Two (čtvrtou nejvyšší anglickou soutěž). Spoluvlastní ho Ryan Giggs, Paul Scholes, David Beckham, Nicky Butt či bratři Gary a Phil Nevillové, tedy legendy slavného United. 



Hladký působil naposledy ve Skotsku, dvě sezony odchytal v St. Mirren. Po ukončení angažmá se v létě rozhodoval, kde v kariéře pokračovat dál. Český gólman měl hodně nabídek - 󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿ozvala se například polské Legia Varšava a Lech Poznaň, dánský Midtjylland, Karabach, mluvilo se i o zájmu největších skotských klubů Rangers a Celtic, ve hře byla také možnost druhé anglické ligy.

Devětadvacetiletého brankáře ale nakonec zlákal ambiciózní projekt v Salford City, celku ze čtvrté anglické ligy. Jde o klub z velké, univerzitní části Manchesteru, historicky zde velmi dobře fungoval i textilní průmysl. Hned na druhém břehu protékající řeky stojí Old Trafford, domov slavného United.

Fotbalové legendy Manchesteru United, které spoluvlastní klub Salford City
Fotbalové legendy Manchesteru United, které spoluvlastní klub Salford City

V Salfordu mocně roste i fotbalový klub, který spoluvlastní legendy United. Bratři Nevillové, Ryan Giggs, Paul Scholes a Nicky Butt podíl v klubu koupili v roce 2014, v lednu 2019 se k nim přidal i David Beckham. Salfordu se od příchodu velkých jmen daří, už čtyřikrát postoupil do vyšší soutěže.

Slavní fotbalisté patří ke známé "class 1992". Tehdy začaly pomalu zářit v prvním týmu United pod Alexem Fergusonem a vyhrávat velké trofeje. Giggs, Scholes, Beckham a spol. mají ty nejvyšší cíle i v nynější roli klubových majitelů - každý rok chtějí do vyšší a vyšší soutěže. Dalším majitelem je singapurský miliardář, který má se Salfordem ty nejvyšší ambice a chce v budoucnu hrát Premier League..

Hladký chtěl působit právě v Anglii, postupové ambice jsou jistě zajímavým bonusem. Proto si někdejší gólman Zbrojovky Brno či Slovanu Liberec vybral pro další štaci sice nižší soutěž, ale s o to možná zajímavější budoucností.

Salford si navíc v listopadu má zahrát ve Wembley finále domácího poháru ELF Trophy s Portsmouthem, na utkání je momentálně prodáno 60 000 vstupenek.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud