Hlavní obsah

Obžalobu hokejisty Čechmánka z podvodu znovu řeší soud

Zlín

Zlínský krajský soud ve čtvrtek začal znovu projednávat případ bývalého hokejového reprezentanta Romana Čechmánka, který se podle obžaloby při svém neúspěšném podnikání dopustil podvodu se škodou přesahující 15 milionů korun. Krajský soud v minulosti 49letého sportovce už dvakrát obžaloby zprostil.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Roman Čechmánek v soudní síni (15. března 2018)

Článek

Podle předchozích verdiktů se nepodařilo prokázat, že by obžalovaný měl v úmyslu obohatit sebe či někoho jiného. Rozsudky krajského soudu však vždy zrušil olomoucký vrchní soud a vrátil věc zpět k projednání do Zlína.

Loňský zprošťující rozsudek krajského soudu zrušil vrchní soud po odvolání státního zástupce Petra Matouška v celém rozsahu začátkem letošního roku. Konstatoval absolutní lhostejnost obžalovaného k jeho závazkům a žádal doplnění dokazování. Obhajoba v případu podala dovolání k Nejvyššímu soudu, které bylo odmítnuto stejně jako ústavní stížnost.

Soudy argumentovaly tím, že v případu nebylo doposud pravomocně rozhodnuto. Podle vrchního soudu by bylo v kauze mimo jiné vhodné vyslechnout muže, který Čechmánkovi prodal jednu z nemovitostí. Krajskému soudu se však zatím nepodařilo muži doručit obsílku. Žalobce navíc zvažuje, že soudu navrhne i výslech dalších svědků. Obhajoba navrhla dokazování doplnit o vyjádření znalce z oblasti ekonomiky. Hlavní líčení by mělo pokračovat 23. září.

Hokejista Čechmánek v byznysu nepodváděl, rozhodl podruhé soud

Krimi

Podle obžaloby se olympijský vítěz z Nagana podvodu dopustil mezi lety 2011 až 2014, především v souvislosti s výstavbou minipivovaru ve Zlíně a přestavbou bytového domu v Holešově. Státní zástupce uvedl, že obžalovaný uzavíral smlouvy a dohody se záměrem získat majetkový prospěch, přestože jeho tíživá finanční situace mu nedovolovala je plnit. Na základě smluv odebíral služby, stavební materiál a bytové či restaurační vybavení.

Čechmánek snahu o podvod dlouhodobě odmítá. Už dříve uvedl, že neměl důvod nikoho okrást a nikdy nepřemýšlel nad tím, že by se chtěl obohatit. Bývalý hokejista si na podnikání půjčoval peníze od známých, měl úvěry u bank.

Minipivovar s restaurací ve Zlíně musel po roce fungování zavřít. Přestavbu domu v Holešově nedokončil. Koupil také bývalý domov důchodců v Prostějově, investoval do developerského projektu v Chorvatsku, vlastnil byty ve Zlíně a v Čeladné.

Soud zamítl žalobu hokejisty Čechmánka na insolvenčního správce

Krimi

Jeho dluh dosáhl asi 100 milionů korun. Od roku 2013 byl v insolvenci, o rok později vyhlásil soud konkurz na jeho majetek.

Bývalý brankář Zlína, Jihlavy, Vsetína, Philadelphie, Los Angeles, Karlových Varů, Hamburku, Linköpingu a Třince ukončil kariéru v roce 2009. Později vedl jako trenér hokejisty druholigového Hodonína a juniorský tým Vsetína. Před několika dny se stal asistentem trenéra ve slovenské Trnavě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám