Hlavní obsah

Pojď mi, hop! Voráček si v potyčce osedlal kapitána Montrealu

Toronto/Praha

Byl u všeho. Fauloval, střílel góly, asistoval a na závěr se ještě pral. Ani neúnavná snaha Jakuba Voráčka ale hokejisty Philadelphie prozatím k postupu do druhého kola play off nedotlačila. O tom, že byl třicetiletý útočník nejlepším hráčem Flyers v pátém souboji s Montrealem, ale nepochyboval nikdo.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Ačkoliv hokejisté Montrealu věnovali Jakubu Voráčkovi (č. 93) velkou pozornost, dokázal se český útočník Philadelphie v pátém utkání 1. kola play off NHL hned dvakrát střelecky prosadit.

Článek

Voráček svou středeční misi korunoval opravdu netradičním způsobem. V hromadné potyčce skočil na záda kapitána Canadiens Shey Webera.

Philadelphia mohla sérii uzavřít, jenže po dvou zápasech, které odehrála bez inkasovaného gólu, tentokrát často chybovala včetně oslavovaného brankáře Cartera Harta a nakonec přes veškerou Voráčkovu snahu prohrála 3:5.

Poslední gól inkasovali Flyers 18 vteřin před koncem, což nelibě nesl Sean Couturier a na modré čáře se opřel do Fina Artturiho Lehkonena. Oba soupeři si pak vyměnili několik krosčeků a výbušnou situaci přijel řešit také Weber, který Couturiera zasáhl pravým hákem.

Když to zpozoroval Voráček, neváhal a vydal se spoluhráči na pomoc. Naskočil na montrealského obra a pak ho odmítal pustit ze sevření, za což inkasoval desítku. Zápas tak zakončil s 16 trestnými minutami. Už v první třetině totiž dostal 2+2 za vysokou hůl, jež zasáhla Nicka Suzukiho, a ve třetí třetině se ocitl na trestné lavici ještě jednou kvůli podražení.

Voráček měl ale také bilanci 2+1, když v pětiminutové přesilovce dvakrát skóroval s přispěním montrealského beka Bena Chiarota a zmírnil tak frustraci Flyers z předchozí absence gólů v početních výhodách. Philadelphia neproměnila šestnáct přesilovek v řadě, ve středu v ní dokonce inkasovala úvodní gól.

"V minulých zápasech jsme si nepřihrávali do správných pozic, ale tentokrát byla komunikace dobrá, klapalo to," tvrdil Voráček, který je se čtyřmi góly a dvěma asistencemi nejproduktivnějším hráčem série.

Po dvou utkáních bez vstřelené branky měli ale Canadiens na všechno odpověď.

"Jakmile jsme se trefili, tak hned zvládli kontrovat. V základní části jsme výhodu vstřeleného gólu obvykle dokázali přenést do dalšího střídání. Ale tentokrát nás tím úplně zabili. Máme ale ještě dva pokusy, abychom to zavřeli," řekl Voráček.

Další možnost dotáhnout snažení k postupu do druhého kola Východní konference budou mít Flyers v sobotu od 1:00 SELČ.

Reklama