Brněnský útočník Šoustal pomůže Třebíči

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

Ve čtvrtečním přípravném zápase proti Porubě má za Třebíč naskočit i brněnský útočník Tomáš Šoustal. Horácká Slavia o tom informovala na svém webu. Bez bližších podrobností.

Šoustal se do Česka vrátil po šesti letech v zámoří. Čtyři sezony odehrál v juniorské WHL, poslední dva roky pak působil v univerzitní soutěži USports. 

Teď se chtěl v kariéře posunout, a protože námluvy s mateřskou Olomoucí nevyšly, upsal se Kometě.

Za Brno naskočil do všech pěti dosavadních zápasů Generali Česká Cupu. Nebodoval, ve statistice +/- měl dva záporné body.

V dnešním závěrečném utkání proti Hradci Králové ho v brněnské sestavě nehledejte.

Naskočí totiž za prvoligovou Třebíč.

„Ta možnost tady logicky je. Nebudu říkat, že ne," říkal Šoustal v nedávném rozhovoru o eventualitě, že by ho Kometa poslala na rozehrání do Chance ligy.

„Když by se mi třeba nedařilo a hrál bych jen pár minut za zápas, tak by možná byla Chance liga, kde bych hrál všechny klíčové situace, dokonce lepší. To stejné platí v případě, když by nedej bože přišlo zranění. Nicméně dlouhodobě bych v ní být nechtěl. Teď se soustředím na to, abych v Brně získal co nejlepší pozici, to je pro mě priorita," hlásil Šoustal.

O délce a formě jeho působení v Třebíči zatím chybí konkrétní informace.

Jasné je, že jí pomůže v předbrankovém prostoru. „V Americe jsem na této pozici hrál běžně. Budu maximálně šťastný, když mě tam trenéři pošlou třeba na přesilovky. Tečovat a dorážet, v tom se vyžívám," popisoval Šoustal.

Aktuální kádr SK Horácká Slavia Třebíč

Brankáři: Pavel Jekel, Jan Mičán.

Obránci: Šimon Szathmáry, Karel Nedbal, Václav Čejka, Ondřej Ševčík, Michal Furch, Lukáš Zukal, Vojtěch Doktor, Lukáš Chalupa, Lukáš Kříž. 

Útočníci: Martin Šťovíček, Lukáš Nedvídek, Michal Vodný, Matěj Psota, Ladislav Bittner, David Michálek, Radim Ferda, Robert Havlát, Ondřej Malec, Matěj Kořenek, Zdeněk Vedral, Patrik Mojdl, Václav Krliš, Tomáš Šoustal.

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz