Další zámořská posila pro Třinec?! Oceláři dostali od San Jose zelenou

Foto: nhl.cz

20. srpna 2020, 15:29

Adam Bagar

Dohodli se s Filipem Zadinou, počítají s Lukášem Jaškem a nyní lanaří další zámořskou posilu. Oceláři nemají dost, do přípravy prvního týmu se připojil gólman Josef Kořenář.

22letý brankář se už ve čtvrtek objevil na třineckém ledě. „Klub je na dočasném angažování talentovaného gólmana se zámořským týmem San Jose Sharks domluven, aktuálně probíhají jednání o smlouvě se samotným hráčem,“ uvedli Oceláři na sociálních sítích.

Josef Kořenář má za sebou dvě sezony v nižší zámořské AHL. V týmu San Jose Barracuda odchytal 67 utkání v základní části a další čtyři ve vyřazovacích bojích. Vedl si velmi dobře, hned v premiérovém ročníku byl dokonce nominován na Utkání hvězd AHL.

„AHL je takové bláznovství. Hraje se nahoru-dolů. Mladí kluci až tolik nedodržují, co se má. Každý se chce ukázat, aby se dostal nahoru do NHL. Nemá to tak být, ale řada kluků hraje spíš na sebe. Tak to tady zkrátka je,“ líčil nedávno v rozhovoru pro hokej.cz.

„Říkám si, že mi to připomíná druhou nejvyšší soutěž v Česku, když jsem chytal. V extralize si každý hlídá svůj prostor a nevznikaly neočekávané situace až tak často. Tady je máte neustále,“ doplnil český brankář, který se pozvánky do NHL zatím nedočkal.

„Je mi dvaadvacet, chtěl bych se nahoru dostat co nejdříve. Musím makat, není to jednoduché a nic tu není zadarmo. Třeba se mi to nemusí povést, ale věřím, že se tak jednou stane. Věřím si a těším se na to,“ prozradil účastník MS osmnáctek 2016 a dvacítek 2018.

Nyní je blízko dohody s Třincem, kde se na trénincích bude potkávat s Jakubem Štěpánkem a Nickem Malíkem. Mezi tuzemskou elitou zatím Josef Kořenář odchytal jenom 13 zápasů, v sezoně 2017/18 za Jihlavu. Přidá další pod Javorovým za ambiciózní Oceláře?

Aktuální kádr HC Oceláři Třinec

Brankáři:
Jakub Štěpánek, Nick Malík, Tomáš Suchánek.

Obránci:
Marian Adámek, Milan Doudera, Guntis Galvinš, Martin Gernát, Filip Haman, Ondřej Hrachovský, Patrik Husák, Jan Jaroměřský, Tomáš Kundrátek, David Musil, Jan Zahradníček.

Útočníci:
Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák, Erik Hrňa, Aron Chmielewski, David Kofroň, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Daniel Kurovský, Tomáš Marcinko, Miloš Roman, Martin Růžička, Matěj Stránský, Radek Veselý, Petr Vrána, Filip Zadina.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz