Žádné prázdniny už nebudou jako tyto (doufejme)! Tak proč si na jejich sklonku ještě neužít hlavní město a jeho nejromantičtější lokace oproštěné od obvyklých prázdninových hostů? Ať jste místní, nebo do Prahy přijedete na pár dnů, zkuste tyto Forbes tipy. Slibujeme, bude to velká nádhera.

Kulinářské hrátky s nejkrásnějším výhledem na Prahu ve Four Seasons

Unikátní výhled na poloprázdný Karlův most a chuťová exploze v ústech. Letní pop-up restaurační koncepty, které na svých terasách nabízí hotel Four Seasons, rozhodně za vyzkoušení stojí. V sofistikované Miru si zdejší šéfkuchař Leonardo Di Clemente pohrává se zdánlivě nespojitelným: s japonskou a italskou gastronomií.

Výsledkem je šestnáctichodové degustační menu, do něhož Di Clemente promítl vlastní kulinářské kořeny i šestileté působení v Japonsku. Experimenty jako avokádové chawanmushi (to je japonský vaječný puding) se sladkou sicilskou krevetou nebo studené špagety s hamachi carpacciem, estragonovým pestem a okrou jsou prudce návykovou extravagancí.

Restaurace ve Four Seasons | Foto Four Seasons
Restaurace ve Four Seasons | Foto Four Seasons
Restaurace ve Four Seasons | Foto Four Seasons

Jednotlivé chody jsou pečlivě spárované s nealkem, vínem, saké i originálními koktejly. Pouhé čtyři stoly na jedné z nejkrásnějších pražských teras garantují intimní atmosféru i dokonalý servis. Na hotelové piazzettě otočené k vltavskému nábřeží se kuchaři naopak velmi důsledně drží tradice. Menu stojí na několika klasických pilířích italské kuchyně, ovšem v dokonalém provedení. Oba pop-up koncepty jsou v provozu jen do konce září, tak neotálejte s rezervací.

Za kolik: Fusion Degustasion menu v Miru vás i s párováním nápojů vyjde na 6275 korun na osobu, na romantické italské piazzettě jsou ceny mnohem mírnější.

Luxusní rande v Augustine

Kudy kráčí tajně ten, kdo je láskou popleten? Jak příznivci filmové klasiky vědí, přeci do věží. Třípatrové apartmá hotelu Augustine v bývalé astrologické věži se k tomuto účelu hodí náramně. Na konci prázdnin launchuje pětihvězda zasazená do zdí bývalého středověkého kláštera romantický balíček pro dvojice.

Apartmá hotelu Augustine | Foto Augustine
Apartmá hotelu Augustine | Foto Augustine
Apartmá hotelu Augustine | Foto Augustine

Na úchvatný panoramatický výhled z věže možná nakonec zapomenete, určitě ale nevynechejte gastronomickou předehru v nově zrekonstruované růžové zahradě. Mezi okvětními plátky na vás bude čekat šestichodové degustační menu Martina Boháčka, ročníková francouzská vína a živá hudba jen a jen pro vás. Poté následuje masáž pro dva oleji z damašské růže a pak… Pak už je to na vás.

Za kolik: Cena začíná na 25 tisících korunách pro dva bez ubytování a dle zvolené suity stoupá až k 45 tisícům.

Krásné investice s ProArte

Každé pondělí odpoledne je v křídle Vratislavského paláce i zájemcům z ulice otevřena Galerie ProArte. Najdete v ní nejzajímavější kousky z portfolia jediného českého investičního fondu zaměřeného na umění i prezentace zajímavých současných umělců s investičním potenciálem. Bonusem je jinak nepřístupná zahrada v srdci Malé Strany, kde fond pravidelně pořádá setkání pro své investory i partnery – to nejbližší je plánováno na začátek září.

Galerie ProArte | Foto ProArte
Galerie ProArte | Foto ProArte
Galerie ProArte | Foto ProArte

A pokud vás víc zajímá řeč peněz, ProArte je růstový fond s ročním výnosem 5,7 procenta a diverzifikovaným portfoliem postaveným zejména na dílech, které vykazují kontinuální růst hodnoty. Tedy na klasické moderně a poválečném umění. Investujte stylově a s duší.

Za kolik: Ups! Pokud chcete své investiční portfolio rozšířit o alternativní investice do umění, ProArte si stále uchovává neponíženou 3,5milionovou vstupní investici. Nasát atmosféru při návštěvě galerie můžete ovšem zdarma.