Hlavní obsah

Nové knihy: Cílek, Černá a Christie

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden si mohou čtenáři užít detektivku od Agathy Christie se slavným detektivem Herculem Poirotem. Dále detektivní povídky zkušeného autora Romana Cílka i román s hlavním hrdinou, rudolfinským lékařem Janem Jesseniem.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Holly Bourne: To se může stát jen ve filmu

Autorka v knize řeší, co je to opravdová láska. Audrey má „lásky“ plné zuby. Od chvíle, kdy se zhroutil vztah jejích rodičů, je její matka jako tělo bez duše. Audrey si najde brigádu v kině, aby nemusela sedět doma, a potká tam začínajícího filmaře Harryho. Nikdo nečeká, že se do sebe tak rychle, a tak bezhlavě zamilují. Nebude to ale snadné, protože skutečná láska není jako ta ve filmech.

#booklab, 410 stran, 279 Kč

Obal knihy

Jan Bauer: Na straně českého krále

Teď už bývalý rychtář Nového Města pražského Jakub Protiva se vrátil na svou rodnou tvrz Protivec u Prachatic, aby tu hospodařil místo zemřelého bratra. Poklidný venkovský život naruší příjezd královského podkomořího Zikmunda Hulera, který Jakuba žádá, aby zachránil českého krále Václava IV., jehož zajal a kamsi unesl jeho mladší bratr uherský král Zikmund Lucemburský. O několik let později je Jakub Protiva zástupcem královského sudího. Král Václav IV. se dozvídá, že kdosi zašantročil peníze, kterými splatil svůj dluh vůči slezským vévodům. Žádá proto po Jakubovi, aby vyšetřil, kdo se tohoto zločinu dopustil.

Moba, 408 stran, 304 Kč

Obal knihy

Jaroslava Černá: Doktor Jessenius

Doktor Jan Jessenius se na první pohled zamiloval do Prahy. Ta pro něj představuje město, kde sídlí císařský dvůr, kde nalezl přátele, kde mu císař Rudolf II. povolil ukázku veřejné pitvy a přijal ho do svých služeb jako svého osobního lékaře. Jesseniovi se podařilo získat vše, o co kdy usiloval: přízeň, postavení a vliv. Jen jeho rodinný život není úplně idylický. Marie se svému muži, o němž se domnívá, že ztratil „vyšší cíl“, postupně vzdaluje, zároveň až příliš pozdě zjišťuje, jak moc se v něm zmýlila. Jessenius se totiž postaví za zájmy českých stavů a ze všech sil bojuje za svobodu náboženského vyznání. A je ochoten zaplatit i cenu nejvyšší…

Moba, 240 stran, 216 Kč

Obal knihy

Agatha Christie: 3x Hercule Poirot 6

Trojice brilantních klenotů kriminální prózy z pera Agathy Christie s Herculem Poirotem v hlavní roli sestává tentokrát z nejdiskutovanější detektivky všech dob a jejího kontroverzního pachatele (Vražda Rogera Ackroyda, 1926), z retrospektivního vyšetřování šestnáct let staré vraždy (Pět malých prasátek, 1943) a z případu zdánlivě přirozeného úmrtí, které Poirot odhalí jako rafinovaný a později několikanásobný zločin (Po pohřbu, 1953).

Kalibr, 632 stran, 368 Kč

Obal knihy

Roman Cílek: Jedenáct smrtelných hříchů

Kniha ukazuje naplno autorovy již mnohokrát prokázané přednosti: neotřelé téma, živý jazyk, pozoruhodné prostředí. A především schopnost udržet čtenáře v napětí.

Moba, 232 stran, 208 Kč

Obal knihy

Michio Kaku: Budoucnost lidstva: Náš úděl mezi hvězdami

Kniha slavného astrofyzika a popularizátora vědy ukazuje, kam by lidstvo mohlo dospět v oblasti kosmických letů, zlepšování člověka a osidlování vesmíru. Mimo jiné se zabývá cestováním na Mars, hledáním mimozemského života, kombinováním lidské báze s robotikou a uvažuje také o možných stupních vývoje vesmírných civilizací. Zamýšlí se rovněž nad možnými scénáři vývoje či zániku vesmíru a způsobům, jak by budoucí lidská civilizace mohla přežít i jemu navzdory. Autorův pohled je optimistický, a přestože možné negativní dopady technologie nepřehlíží, zaměřuje se spíše na výsledky a přínos rychle se rozvíjejícího lidského poznání. Text čte herec Miroslav Táborský

OneHotBook 2020, 14 hodin 15minut, 350 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám